Video: kas julgeksid sellise atraktsiooniga sõita?

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zumanjaro
Zumanjaro Foto: Kuvatõmmis

Ameerika mäed ja teised lõbusad atraktsioonid peaksid sõitjale pakkuma ühekorraga meelelahutust ja närvikõdi, kuid mõni lõbustus on teistest palju hirmsam. 

Zumanjaro: hukatusse kukkumine on üks mitmest põnevast atraktsioonist Ameerika Ühendriikides New Jerseys asuvas Six Flags lõbustuspargis. Lõbustuspark lubab, et atraktsioonilt saavad külastajad imetleda kauneid vaateid, kogeda meeliülendavat kiirust, kõhtu pitsitavaid kukkumisi ning sellist adrenaliinivoolu, mida nad varem tundnud ei ole.

Zumanjaro on maailma kõrgeim ja kiireim omasugune atraktsioon. Sõitjad tõstetakse 126 meetri kõrgusele ning nad kukuvad alla kiirusega 144 kilomeetrit tunnis.

Adrenaliinihullud viiakse kõrgusesse 30 sekundiga. Seejärel tehakse väike paus, et värisevatel sõitjatel oleks võimalik natuke ümbrust nautida, ja seejärel lastakse neil kukkuda. Alla tagasi jõutakse kümne sekundiga ning tavaliselt ei jää inimestel aega isegi karjuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles