British Airways saab sõsar-odavlennufirma

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Level
Level Foto: Kuvatõmmis

Uue lennufirma Level koduks saab Barcelona ning see plaanib hakata pakkuma kauglendudel konkurenti Norra odavlennufirmale Norwegian. 

British Airwaysi emafirma IAG tuleb konkurentsi pakkumiseks välja Level odavlennufirmaga, mille kodujaamaks saab Barcelona, kus pesitseb ka teine IAG odavlennufirma Vueling, vahendab Independent.

Uuel lennufirmal saab esialgu olema kaks Airbus A330 lennukit, kuhu mahub 239 tavaklassi ja 21 äriklassiistet. Siiski ei ole Levelil oma meeskonda, vaid selle pardal hakkavad toimetama Iberia töötajad.

«Level saab IAG viiendaks lennufirmaks Aer Linguse, British Airwaysi, Iberia ja Vuelingi kõrval. See täiendab meie olemasolevat lennufirmade kogu ning suurendab meie kliendibaasi,» sõnas IAG tegevjuht Willie Walsh.

Barcelona on koduks Vuelingi firmale, millel on suur võrgustik üle Euroopa, mistõttu saavad reisijad hõlpsasti Hispaanias teha ümberistumise. Reisijad peavad lisa maksma pagasi, toidukordade ja interneti eest.

Kuigi ametlikult on Leveli eesmärgiks muuta maailma reisimise läbi paremaks paigaks, kuid mitteametlikult võib selleks pidada võitlust Norwegianiga, kes on samuti teavitanud odavate lennuliinide alustamisest Hispaania, Inglismaa ja Ameerika Ühendriikide vahel.

Ka Level hakkab lendama Ühendriikidesse ja nende kaks liini, Los Angelesse ja Oaklandi, hakkavad otseselt konkureerima ka Norwegianiga. Lisaks lendab Level tulevikus ka Buenos Airesesse ja Punta Canasse Dominikaani Vabariigis.

British Airways vastas samuti Norwegianile avades sarnaseid uusi liine. Juunis alustab Norwegian agressiivse laienemisega ning hakkab Edinburghist ja Belfastist lendama teisejärgulistesse lennujaamadesse Ühendriikide idarannikul.

Walshi sõnul laieneb tulevikus ka Leveli lennuliinide valik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles