Bangkoki üks parimaid tunnusjooni keelatakse ära

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai tänavatoit
Tai tänavatoit Foto: Philippe Lissac / GODONG/picture-alliance / Godong/Scanpix

Bangkok ja ka Tai üldiselt on tuntud imehea tänavatoidu poolest, kuid nüüd on riik võtnud nõuks tänavad kauplejatest puhtaks pühkida.

Väikestele tänavatele võivad kaupmehed alles jääda, kuid suuremate teede ääres keelatakse ära igasugune müügitegevus, olgu siis riiete, nuudlite või krõbedate putukatega, vahendab news.com.au.

«Seda ei lubata hügieeni ja korrashoiu säilitamise pärast,» sõnas Bangkoki kuberneri peanõunik Wanlop Suwandee. Ta lisas, et ametnike hinnangul ummistavad tänavakaupmehed kõnniteed ja jalakäijatele ei jää ruumi. Veel on kaupmehed suuresti süüdi ka tänavate reostamises.

Samas on kohalikud arvamusel, et see korralagedus on osa linna võlust ja samuti on seal väga odav einestada, kuna kausi nuudleid võib saada vaid euro eest. «Kui te tahate tänavad kaupmeestest puhtaks teha, siis pühiksite just nagu meie kultuuri minema,» sõnas üks reisikorraldaja.

Lisaks on tänavatoiduputkad kohtumispaigaks ka muidu väga lõhestunud ühiskonna vahel. Nendes «kohvikutes» käisid söömas nii suurfirmade ärimehed kui ka taksojuhid. Ühtlasi on suured tänavad, kus tulevikus kauplemine keelatakse, populaarsed turistide ja eriti seljakotirändurite hulgas, kelle jaoks on hind ja autentsus erakordselt olulised.

Uus valitsus tuli võimule 2014. aastast ning on alustanud korrastamise kampaaniaga. Kriitikud kardavad, et plaan on luua väike-Singapur ning taaskehtestada reeglid, mida Tais enam ammu järgitud ei ole. 

Loe ka sellest, kuidas Tai soovitakse muslimisõbralikumaks muuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles