Kauglendude piletihinnad on aastaga märgatavalt langenud

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauglend
Kauglend Foto: Vida Press

Kui oled ammu unistanud mõnest kaugemast reisist, siis praegu on hea aeg pileti ostmiseks ja teele asumiseks. 

Lennupiletite otsingusüsteemi Skyscanneri andmetel on kaugete sihtkohtade lennupiletite hinnad kukkunud eelmise aastaga võrreldes kümme protsenti, vahendab Lonely Planet.

«Raske on ennustada, kas selline trend jätkub ja hinnad veel langevad. Mida me teame on see, et nafta hind, nõudlus ja liinide kättesaadavus mõjutavad lennupiletite hindasid,» ütles Skyscanneri reisitoimetaja Cat McGloin. Hindade langust on seni kindlasti mõjutanud suur konkurents.

Kõige suurema languse on teinud Kanada ja Ameerika Ühendriikide piletid, mille hinnad on aastaga kukkunud 18 protsenti. Ka Euroopast Aasiasse lendamine on muutunud odavamaks ning nüüd saab pileteid soetada 11 protsenti soodsamalt kui eelmisel aastal.

McGloin soovitas aga nendel, kes sõltuvad hinnast, pileteid kiiresti ostma asuda ja reisi kuupäevadeks valida sügis. «Odavamate piletite leidmine on lihtne siis, kui reisijad on paindlikud,» ütles ta. Kõige lihtsam odavate piletite leidmise nipp on olla paindlik kas kuupäevade või sihtkohtade osas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles