Miks on lennusaatja amet tervisele ohtlik?

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennusaatja
Lennusaatja Foto: Vida Press

Kuigi pardameeskonna amet võib tunduda paljudele glamuurne ja põnev, sest saab reisida, on sel ka omad varjuküljed.

Lennusaatjate töö on tegelikult üks kõige rohkem tervistkahjustavamatest ametitest. Läbiviidud uuringust selgus, et saja palli skaalal sai see amet 62,3 punkti, mis asetab selle tabeli tagumisse otsa, vahendab Travel and Leisure.

Stjuuardite ja stjuardesside töö oli tabeli tagumises kümnes koos loomaarsti abide, anestesioloogide ja mitmete ametitega hambaarstindudes.

Occupational Information Networki läbiviidud uuringus kasutati tervislikkuse mõõtmisel kuut parameetrit: ohtlikes olukordades olemine, kiirguse mõju alla sattumine, väiksemate põletuste, lõikehaavade, hammustuste ja nõelamiste oht, aeg, mida veedetakse istudes.

Isegi tavalise reisi puhul, peavad lennusaatjad kokku puutuma üsna ebatavaliste asjadega. «Pardameeskonna liige võib suurema tõenäosusega haigestuda nakkushaigusesse, kui advokaat kontoris, sest ta puutub päevas kokku sadade inimestega,» sõnasid uuringu läbiviijad.

Lisaks võitlevad nad pideva lennuväsimusega, pikkade ja öövahetustega. Peamiseks  terviseriskiks lennusaatjatele on viiruste ja nakkushaigustega kokkupuutumine, väikeste põletuste, lõikehaavade, hammustuste ja nõelamiste oht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles