Kuus nippi, kui reisid riiki, mille keelt sa ei räägi

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keeled
Keeled Foto: Vida Press

Reisimine on vahva, kuid vahel võib ette tulla probleeme keelebarjääriga. Õnneks on sellega võitlemiseks mitu meetodit.

PureWow pani kokku soovitused, kuidas saada paremini hakkama riigis, mille keelt sa ei räägi. Need lihtsad nipid muudavad reisi kindlasti mugavamaks.

Õpi põhiline selgeks

Selleks, et Kreekasse reisida, ei pea oskama puhtalt kreeka keelt, kuid kui tead juba käputäit olulisi sõnu, aitab see sind palju edasi. Ära tuleks õppida väljendid nagu «palun», «aitäh», «kas te räägite inglise keelt?».

Lae alla tõlkerakendus

Tehnoloogia aitab sageli hädast välja. Selle asemel, et kaasas kanda rasket sõnaraamatut, lae alla mõni tõlkerakendus, mida saad kasutada ka ilma internetita. Olgugi, et need ei ole alati 100% täpsed, annavad nad su mõtte edasi.

Ära alahinda näpuga näitamist

Näita näpuga toitu valides, näita näpuga kaardil või asjadele telefonis. Žestidega enda soovide väljendamine on teinekord efektiivsem, kui üritada rääkida keelt, mida sa tegelikult ei oska. Siiski tuleb teha eelnevalt kindlasti veidi kodutööd ja välja selgitada, millised käemärgid on riigis ebaviisakad, sest ka nii võid vältida ohtralt ebamugavaid situatsioone.

Ole sõbralik

See on lihtne, kuid ometi toimib väga hästi. Kui sa keerad käki kokku, siis on inimesed andestavamad, kui oled ise sõbralik ja tore. Need on hetked, millal peaksid oma uhkuse alla suruma.

Palka mõni kohalik, kes sulle ümbrust näitaks

Kui tahad tundma õppida tõelist kohalikku elu, siis tuleks leida mõni kohalik, kes on nõus giidiks hakkama ja näitama ka selliseid paiku, kuhu turistid tavaliselt ei satu. Arusaadavalt saab ka tema keele rääkimisega aidata.

Kui närveerid, siis planeeri, planeeri, planeeri

Kui oled selline inimene, kes satub uutest situatsioonidest ärevusse, siis tasuks reis põhjalikult ette planeerida. Broneeri endale ekskursioonid, hotellid ja vaata välja restoranid, kus süüa soovid. Samuti saad interneti teel teha tutvust hindade ja avamisaegadega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles