Lennujaam, kus kasutatakse inimeste rahustamiseks ponisid

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poni
Poni Foto: Vida Press

Teraapialoomadena kasutatakse enamasti koeri või minipõrsaid, kuid Cincinnati lennujaam on otsustanud hoopis ponide kasuks.

Kaks korda kuus külastavad registreerimisala 34 väikest poni, kes aitavad lennuhirmu all kannatavatel inimestel veidi rahuneda ja lõõgastuda, vahendab Independent.

Lennujaamas sooviti esialgu kasutada teraapiakoerasid, sest mujal Ühendriikides on selline praktika osutunud äärmiselt populaarseks. Cincinnati lennujaam sai pakkumise aga lähedal asuvast farmist, kus ponid juba teraapialoomadena tegutsesid.

Sealsed ponid käivad lisaks lennujaamadele vanadekodus ja eksamiperioodidel ka ülikoolilinnakutes. Ponid on läbinud spetsiaalse treeningu, et saada hakkama lennujaamades tekkinud hirmuga. Nüüdseks on loomad saanud aga nii populaarseks, et inimesed broneerivad lende vastavalt ponide sealoleku aegadele.

Teraapialoomade teenuse pakkumist erinevais paigus alustati pärast 2001. aastal toimunud suurt terrorirünnakut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles