Kus asub maailma väikseim rahvusvaheline sild? (2)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sild Portugali ja Hispaania vahel
Sild Portugali ja Hispaania vahel Foto: Wikimedia

Kui sageli on piiriületused mõnevõrra tähelepanuväärsed, sest tee ääres on kasvõi mõni väiksem silt, siis Portugali ja Hispaaniat ühendab üks pisike sild.

Omamoodi tähelepanuväärne on aga ka see piiriületus. 3,2 meetrine El Marco sild ületab Abrilngo jõekest, mille üks kallas asub La Codoseras Hispaanias ja teine Arroncheses Portugalis, vahendab Atlas Obscura.

Vanasti kasutasid silda smugeldajad, sest mõlemas silla otsas seisvat valvurit andis hõlpsasti ära osta. Samuti lõikasid sillast kasu ka kaupmehed. Portugali poolel müüdi üle silla kohvi ja rätikuid, Hispaania poolel aga nuge ja kahvleid.

Silda võivad kasutada peamisel vaid jalakäijad, autod sinna lihtsalt ära ei mahu. Küll võivad seda ületada aga rattad ja mootorrattad. Esialgne sild ehitati 21. sajandil, kuid praeguse välimuse on see saanud 2008. aastal Euroopa rahadega läbi viidud rekonstruktsiooni käigus.  

Sageli arvatakse, et maailma lühim rahvusvaheline sild asub hoopis Ameerika Ühendriikide ja Kanada vahel, kuid sealne Zavkoni saare sild on vähemalt neli meetrit pikem, kui El Marco. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles