Itaalia riik annab tasuta ära rohkem kui sada ajaloolist hoonet

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja Itaalias. Pilt on illustratiivne.
Maja Itaalias. Pilt on illustratiivne. Foto: www.pexels.com

Itaalia riik otsustas anda inimestele tasuta kasutamiseks 103 ajaloolist hoonet. Seda aga ühel tingimusel. 

Tingimuseks on nimelt see, et hooned peavad tulevikus olema mingil moel turistidele avatud – kas siis hotellina, poena, restoranina vms, kirjutab Business Insider. Pakkumisest huvitatud ettevõtjad peavad olema nooremad kui 40-aastased.

Roberto Reggi sõnul, kes töötab Itaalia riiklikus kinnisvaraagentuuris, on nende eesmärgiks turgutada turismisektorit ja anda uus elu tühjalt seisvatele hoonetele.

Hooneteks, mida riik heldelt pakub, on vanad koolimajad, võõrastemajad ja lossid jne. Nende hulka kuulub näiteks 11. sajandil ehitatud kindlus Castello di Blera, mis asub Kesk-Itaalia lääneosas Lazio maakonnas ja Casertavecchia külas asuv vana postkontor.

Kõigil, kes hoonetele pretendeerivad, tuleb esitada äriplaan. Kui see läheb läbi, sõlmib valitsus inimesega üheksa aastat kestva lepingu. Võimalusel saab lepingut veel üheksa aastat pikendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles