Riik pildis: kümme kohta, mida Horvaatias kindlasti külastada

Trogir Foto: Vida Press
Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe reisiportaali «Riik pildis» artikliseeria toob lugejateni hulgaliselt põnevaid kaadreid maailma eri paigust.

Zagreb

Zagreb
Zagreb Foto: Vida Press

Sageli suundutakse otse puhkuselinnadesse ja unustatakse pealinna külastada. Ometi on Zagrebil turistidele palju pakkuda, sest linnal on pikk, 11. sajandisse ulatuv ajalugu ja vägagi kirev ööelu. Linnas on ka ohtralt omapäraseid vaatamisväärsusi, muuhulgas ka murtud südamete muuseum, kuhu külastajad saavad oma loo maha jätta.

Zadar

Zadar
Zadar Foto: Vida Press

Imeilus rannikulinn, mida võib pidada turistidele paslikuks põgenemispaigaks, sest sealt leiab kõik, mida ühelt kuurortilt oodata, kuid rahvamassid on jäänud tulemata. Seetõttu saab sealsete vanalinna seinte vahel mõnusalt lõõgastuda.

Rovinj

Rovinj
Rovinj Foto: Vida Press

Istria poolsaar on ülejäänud Horvaatiast veidi teistsugune. Linnad on seal vähemalt sama kaunid, toidud palju paremad, hinnad mõistlikumad ja ka turiste on seal vähem. Samasugune on tunne ka Rovinjis. Siinne vanalinn on üsnagi suur ning keskel asuvast tornist avanevad üle terve piirkonna lummavad vaated. See on suurepärane paik, kust alustada oma Horvaatia reisi.

Plitvice rahvuspark

Plitvice rahvuspark
Plitvice rahvuspark Foto: Vida Press

Horvaatia üks ilusamaid looduslikke imesid, mis koosneb kümnetest imekaunistest järvekestest ja koskedest, mida ümbritsevad lopsakad metsad. Omavahel ühendatud järved vahetavad ka värvi ning pargi paletist võib leida nii rohelist, sinist, türkiisi kui halli.

Split

Split
Split Foto: Vida Press

Vahemere õieks nimetatud linn meelitab külastajaid suure UNESCO kultuuripärandi nimekirja kantud paleega, mis hõlmab endas tervet Spliti vanalinna. Nende müüride vahelt leiab ohtralt poode, kohvikuid ja restorane, kus mõnusalt aega veeta.

Krka rahvuspark

Krka rahvuspark
Krka rahvuspark Foto: Vida Press

Horvaatia sisemaal asub Krka rahvuspark, mis pakub tugevat konkurentsi kuulsamale ja suuremale Plitvice rahvuspargile. Kui enamik turiste ruttabki ikka suuremasse, siis on Krkal omamoodi väiksuse võlu ning lisaks saab seal ka helesinises vees ujuda.

Dubrovnik

Dubrovnik
Dubrovnik Foto: Vida Press

Aadria pärliks nimetatud Dubrovnik võib uhkusega seda tiitlit kanda. Taas kord on tegu küll turistide hulgas populaarse suvituspaigaga, kuid siiski on siin palju uudistamist ka ajaloohuvilistele. Linnamüüridel jalutades avanevad nii merele kui ka linnale lummavad vaated. Turistide suure huvi tõttu tuleb muidugi arvestada ka keskmisest kõrgemate hindadega.

Zagorje

Zagorje
Zagorje Foto: Vida Press

Piirkond, mis laiub Zagrebist Sloveenia piirini välja, on äärmiselt maaliline. Siinsete viinamarjapõldude ja mägede vahel on peidus ka ohtralt keskaegseid losse. Eriti kaunis on piirkonnas ringi sõita just sügisel, kui käimas on viinamarjakorjamise aeg ning puud on kergelt juba ka värvi vahetanud.

Trogir

Trogir
Trogir Foto: Vida Press

Jällegi on tegu UNESCO kaitse all oleva linnaga, kus vanalinnast leiab jälgi nii renessansi kui ka baroki arhitektuurist. Kuigi linn ei ole suur, võib seal mõnusalt päeva või paar puhata, nautides päikesepaistet linna kohvikutes või rannapromenaadil jalutades.

Ossijek

Osijek
Osijek Foto: Vida Press

Elust pulbitsev ülikoolilinn Osijek asub riigi idaosas, kuhu turistidel sageli aega või tahtmist jõuda ei ole. Linnast lookleb läbi suur ja kaunis jõgi, mis on jällegi andnud suurepärase võimaluse kohvikute ja restoranide loomiseks. Kuigi sõjas sai linn tugevalt kannatada, siis üliõpilased on sellele elu taas sisse puhunud.

Vaata ka, milliseid paiku tasuks külastada Itaalias, Santorinil või Bulgaarias!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles