Filmifännidest turistid seavad enda elu ohtu

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Glenfinnan viadukt
Glenfinnan viadukt Foto: Vida Press

Harry Potteri fännid soovivad Suurbritanniat külastades käia ka kõikides kuulsates paikades, kus see film on üles võetud, kuid seavad sellega ka enda elu ohtu.

Peamisteks vaatamisväärsusteks on kujunenud roomajate maja Londoni loomaaias, Leadenhalli turg, mis oli aluseks Diagoni põiktänavale ja loomulikult ka kujuteldav platvorm Kings Crossi jaamas. Kui need ohtu ei kujuta, siis Šotimaal asub raudtee, mida mööda sõitis filmis Sigatüüka rong, vahendab news.com.au.

Politsei hoiatab kõiki filmi fänne, et nad ei läheks raudteele jalutama ja pildistama, sest see on kasutuses ning seal sõidavad praegugi reisirongid. Turistid ei lähe sageli ka lihtsalt korraks raudteele, vaid üritavad kõndida üle terve viadukti, et kogeda Sigatüüka rongi teed, kuid see seab nende elu tõeliselt ohtu.

«Külastajad sõidavad Glenfinnani rongijaama ja tulevad sealt jala mööda raudteed tagasi, et teha pilte. See on äärmiselt ohtlik. Nii palju kui me ka Harry Potterit ei armasta, tahaksin ma kõigile meelde tuletada, et meie oleme mugud ja kui te kõnnite raudteel ja jääte rongi alla, siis selle tagajärjed on väga tõsised, ilmselt surmavad,» sõnas ametivõimude esindaja Kevin Lawrence.

Viimase aastaga on ebaseadusliku raudtee ületamiste arv tõusnud 16 protsenti, mis on Harry Potteri fännide tegevuse otsene tulemus. Lisaks on seal  tekkinud ka mitu väga ohtlikku olukorda, kus rongijuhid on pidanud ka erakorraliselt ja äkiliselt pidurdama. 2015. aastal olid fännid raudteele jooksma kaasa võtnud ka oma väikese lapse. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles