Üle piiri prooviti smugeldada 330 ohustatud kilpkonna

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirik-kilpkonn
Kiirik-kilpkonn Foto: Vida Press

Malaisia piirikontroll sai jälile kuritegelikule rühmitusele, kes soovis üle piiri viia 330 ohustatud kilpkonna, kelle koguväärtus oleks olnud veerand miljonit dollarit. 

Kiirik-kilpkonn ja angonoka kilpkonn pärinevad Madagascarilt ja nad on mõlemad väga ohustatud liigid. Seni ei ole veel selge, kas kilpkonni sooviti müüa Malaisias või pidid nad oma teekonda veelgi jätkama, vahendab Travel and Leisure.

Piirivalvurid leidsid kastidest elus kilpkonnad ning terve laadungi väärtuseks hinnati veerand miljonit dollarit. «see on suur saak. See võib olla mõeldud kohalikule turule või edasi eksportimiseks. Me uurime seda,» sõnas ametivõimude esindaja.

Kilpkonnadele on suur turg, leidub neid, kes soovivad loomi kodus pidada kui ka neid, kes neid süüa armastavad. Malaisias võib illegaalselt looma üleveo eest saada karistuseks kuni kolme aastase vangistuse. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles