Õpilased lahendasid pagasiriiulite ruumiprobleemi

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagasikast
Pagasikast Foto: Kuvatõmmis

Lisakas käetugedele on reisijad pidanud juba aastakümneid võitlema ka vähese ruumi pärast pagasiriiulitel ning sageli tuleb ruumi puuduse tõttu ka oma käsipagas ära registreerida.

Grupp Hong Kongi tudengeid leidsid sellele probleemile aga lahenduse. Käsipagasit annab paigutada ka oma jalge ette, kuid tavaliselt lõikab see ära selle vähesegi jalaruumi, kuid tudengid leidsid viisi, kuidas pagas oleks oma kohal ja reisija endiselt õnnelik, vahendab Travel and Leisure.

Tooli istme osa külge kinnituv kastike tõi poistele võidu ka Airbusi rahvusvahelisel ideekonkursil, mis tähendab, et tulevikus võib seda lisandit näha juba ka lennukites. Toulouse'is toimunud võistlusel oli peaauhinnaks 30 000 eurot, mille Hong Kongi tudengid ka võitsid.

«Kohtunikele avaldas muljet niivõrd lihtsa, kuid efektiivse lahenduse loomine, mis parandab reisijate kogemust. Uus disain kasutab täelikult ära ruumi lennuki põranda ja lae vahel,» sõnas Airbusi esindaja.

Konkursil osales rohkem kui 5500 õpilast ning esitati 365 tööd. Esimene taoline konkurs toimus 2008. aastal ning kokku on selle aja jooksul osalenud 20 000 õpilast rohkem kui 650 ülikoolist ja 100 riigist. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles