Muudatused hotellides: ühesed toad kaovad ja voodid lähevad laiemaks

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See sviit vastab kindlasti nõuetele.
See sviit vastab kindlasti nõuetele. Foto: Egert Kamenik

Mais Eestis rakenduva üle-Euroopalise hotellitärnide süsteemi jõustumisel kaovad ära ühesed toad ja voodid muutuvad laiemaks.


Ühekohalisi tube enam ei ehitata, kuid toad peavad olema piisavalt suured, et sinna kogu nõutav sisustus ära mahuks, rääkis EHRLi tärniprojekti juht Raigo Triik. Voodid tuleb paljudes tubades ümber vahetada suuremata vastu.

Kui hotell paikneb tiheda liiklusega tänava ääres, peavad aknad olema mürakindlad. Seinte kohta pole esialgu midagi öeldud, aga kui kliendid hakkavad kaebama, et papist seinad liialt läbi kostavad, tuleb hakata neidki paksemaks ehitama.

Kolmest korrusest alates peab hotellis ka lift olema, kuid kui näiteks muinsuskaitse seda vanalinnas ei luba, siis võib vajallikud punktid koguda teise tingimuse täitmisega.

Need on vaid mõned nõuded, millele meie majutusasutused vastama peavad hakkama ja mida rohkem tärne tahetakse, seda enam neid on. «Eks klient otsustab, kas tuleb tagasi või mitte,» lausus Triik. Tärnid on sõnum potentsiaalsetele külastajatele ja järjest enam on neid, kes nõuavad teatud arvu tärne, lisas ta.

Uus tärnisüsteem on vanast paindlikum, sest võimaldab majutusasutuse omanikul endal otsustada, milliste lisateenuste või hüvedega ta vajalikud punktid kokku saab, kui miinimumnõuded täidetud.

Kuna ka teenindus ning hotelli üldine väljanägemine ja õhkkond läheb arvesse, peaks see meie majutusasutuste taset tõstma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles