Kaks Horvaatia paika lisatakse UNESCO maailmapärandi nimistusse

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikeseinstallatsioon Zadaris
Päikeseinstallatsioon Zadaris Foto: Vida Press

Horvaatiat külastab suviti tohutult palju turiste, kes ummistavad peamiselt senised UNESCO maailmapärandis olevad linnad Spliti ja Dubrovniku.

Vahetult enne kõrghooaja algust saavad suure tõenäosusega aga kaks Horvaatia paika veel UNESCO maailmapärandi nimistusse. Uuteks kaitsealusteks kohtadeks on Zadari linn ja püha Nikolause kindlus Šibenikus, vahendab Lonely Planet.

Kuigi turistid seni ei ole väga Zadari ega Šibenikut külastanud, siis nüüd oodatakse suurt turisminumbrite tõusu. Lisaks on UNESCO nimekirjas veel Dubrovniku vanalinn, Spliti Dilocetiani palee, Plitvice järved, Trogiri linn, Šibeniku katedraal, Poreci basiilika, Hvari saare vanalinn ja Stecci hauakivid.

Kahest uuest lisatud paigast on Zadar kuulsam, peamiselt tõmbab see turiste ligi kunstiinstallatsioonidega. Linnas saab kuulata mereorelit ja mõjutada valgusemängu kunstiteost. Siiski on oodata suuri muudatusi, mistõttu tuleks neis kahes paigas enne turistimasside tulekut kiiresti ära käia. 

Lõplik otsus langetatakse juulis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles