Alūksne maastiku ilust pajatatakse legende

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui eestlased räägivad Lätist või selle külastamisest, siis tavaliselt piirdutakse Riia või Jūrmalaga. Äärmisel juhul eksib mõni õnnelik turist ära ka Valmierasse, kuid sellest palju kaugemale enam ei rännata.

Põhja-Lätis, üsna Eesti piiri ääres asub metsade taga imekauni loodusega väikene Alūksne linn, kuhu aasta-aastalt satub aina enam turiste. Kuigi enamiku eestlaste jaoks kõlab Alūksne nimi uudsena, on eestlased seal üllatuslikult peamised turistid peale lätlaste endi.

Linn on tõepoolest pisike, seal elab vaid 4000 inimest, kes on niivõrd suure ala peale ära jaotatud, et suuri rahvahulkasid seal naljalt ei kohta. Kõige enam tunnevad kohalikud uhkust aga oma ilusa suure järve üle ja nad ei väsi kindlasti korrutamast, et see on suuruselt üheteistkümnes järv terves Lätis. Pigem võiks selle järve puhul eestlaste tähelepanu püüda angerjarohkus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles