Mida märkab pardameeskond reisija juures esimese kolme sekundi jooksul?

Minna Joor
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stjuuard
Stjuuard Foto: Vida Press

Lennukisse siseneja näeb enda ees küll naeratavat stjuardessi, kuid samas tunneb endal ka uurivat pilku ja nii jääb reisija mõttesse, huvitudes sellest, mida meeskond tema kohta küll teada tahtis.

Need on küsimused, millele pardameeskonnaliikmed leiavad vastuse esimese kolme sekundi jooksul, alates reisija nägemisest, vahendab Bravo.

1. Kas reisija on purjus?

Kui lennukisse siseneja on alkoholijoobes, põhjustab ta stjuardesside sõnul tõenäolisemalt teistele reisijatele ohtliku või ebameeldiva olukorra, mida on võimalik lihtsasti ära hoida eemaldades ohtlikuna tunduva isiku lennumasinast enne õhkutõusu.

2. Kas lennukisolija on tugev?

Meeskonna sõnul on oluline märgata inimesi, kes tunduvad füüsiliselt tugevad, sest abi tekkimise vajadusel saab neilt seda sel juhul kiiremini küsida.

3. Kas lendaja on halvatud või haige?

Seda on oluline tähele panna, sest näiteks haiged reisijad võivad panna ohtu kõikide teiste lennukis olijate tervise, sealhulgas laste ja vanurite oma. Lisaks pole võimalik anda 10000 kilomeetri kõrgusel põhjalikku arstiabi.

4. Kas turist räägib inglise keelt?

Õnnetusjuhtumi korral on meeskonnal raskem inglise keelt mitte rääkivatele isikutele anda juhiseid, kuidas toimida või juhatada neid väljapääsu poole.

5. Kas reisija on seotud lennundusega?

Pardameeskond jätab meelde ka inimesed, kes on lennunduses kogenud, on nad siis töötanud stjuardessi või piloodina, sest neist reisijatest võib tänu nende põhjalikele teadmistele ning kogemustele olla abi õnnetuse või ohtliku olukorra puhul. Nii hoiti näiteks 1989. aastal ära õnnetus, mis oleks tõenäoliselt aset leidnud, kui reisijana lennukis viibinud piloot poleks aidanud päästa lennumasinat.

6. Kas lennuk võib turisti tõttu hilineda?

Stjuardessid ja stjuuardid üritavad lahendada kõik olukorrad nii, et lennuk võimalikult õigeaegselt saaks õhku tõusta ning seega vaatavad nad uuriva pilguga lennukisse sisenejaid, kellega kiirelt ja õigeaegselt tegeledes on võimalik hilinemine ära hoida.

7. Kas lennukisse tulija paistab kahtlane?

Lisaks kõikvõimalikele spetsiifilistele tunnustele märkab meeskond ka seda, kui mõne reisija käitumine tundub kahtlane. Tihtipeale on tegu pelgalt kõhutundega, mis paneb stjuardessi pidama turisti ohtlikult kahtlaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles