Singapuris testitakse helendavat kõnniteed

Minna Joor
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helendav jalgrada Hollandis
Helendav jalgrada Hollandis Foto: SCANPIX

Singapuris katsetatakse pimedas helendavat jalgteed, mis plaanitakse tulevikus ehitada läbi linna jooksvale Rail Corridori alale.

Linna ümberkujundamise ameti (URA) projektiga soovitakse elanikele anda võimalus avaldada arvamust avaliku koha kujundamisel, vahendab Lonely Planet.

URA sõnul tahavad inimesed, et Rail Corridori ala kujundamisel mõeldaks eelkõige selle peale, et Rail Corridor oleks koht, kus inimesed naudivad linnakärast veidi eemal olemist ning et paik säilitaks siiski loodusläheduse. Seepärast otsustatigi pakkuda inimestele ühe võimaliku kõnnitee ehitamise variandina välja helendav jalgrada, mis muudaks pimedas rajal kõndimise erilisemaks, aga ka ohutumaks.

Eelmisel kuul avati 400 meetri pikkune katsetusrada, et näha, kuidas kõnnitee reaalsuses välja näeb ning inimestele meeldib. Testrajal on nelja kattega lõigud: rohu ja kruusaga teelõik, kruusakattega rada, asfalttee ning lõpuks ka helendavate osadega asfalttee.

Siiani on Singapuri elanike tagasiside olnud helendava tee osas väga hea. URA aga jälgib enne taolise raja ehitustööde alustamist piirkonnas seda, kuidas tee ilmastikuoludele reageerib ning kaua helendavad osad vastu peavad.

 

May the bridges I burn light the way

A post shared by Fida Amran (@fida) on

 

Lights will guide you home. . This is a glow-in-the-dark test track along the Rail Corridor.

A post shared by Gordon Wong 王兆森 (@gordon61) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles