Suveniiri kaasa toonud turist arreteeriti Türgi piiril

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suveniir
Suveniir Foto: Vida Press

Briti mees, kes oli enda meelest snorgeldamiselt kaasa võtnud mõne suveniiri, arreteeriti, kui ta soovis Türgist lahkuda ja tagasi kodumaale lennata, sest suveniiride asemel oli tegu hoopis antiiksete väärtesemetega.

Suurbritannia kiirabiautojuht Toby Robyns käis snorgeldamas ja haaras merepõhjast kaasa 13 münti. Piiril peeti ta aga kinni ja arreteeriti, vahendab Travel and Leisure.

Meest hoitakse veel kinni, sest kahtlustatakse, et ta jättis mündid tahtlikult deklareerimata. Mündid leiti, kui lennujaamatöötajad vaatasid läbi mehe kohvrit. Robynsi perekond naasis kodumaale ilma abikaasa ja isata. Situatsiooni on asunud uurima ka Suurbritannia välisministeerium.

«See oli süütu, mis siis, et mõtlematu, viga ja me teeme nüüd kõik veendumaks, et härra Robynsit koheldakse õiglaselt ja korrektselt,» sõnas mehe parlamendiesindaja Tim Loughton. Ka Briti välisministeerium on kinnitanud, et juhtumit uuritakse, kuid hetkel veel rohkem informatsiooni võimalik saada ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles