Maailma pikim lend võib venida veelgi pikemaks

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Qantas
Qantas Foto: Vida Press

Austraalia lennufirma Qantase tegevjuht Alan Joyce teatas, et on esitanud nii Airbusile kui ka Boeingule väljakutse toota lennuk, mis suudaks läbida veelgi pikemaid vahemaid.

Joyce'i sõnul soovib tema lennufirma tulevikus lennata Sydney ja Londoni, Brisbane'i ja Pariisi ning Melbourne'i ja New Yorgi vahel. Nende lendude puhul kujuneks vahemaaks vastavalt 16 951 kilomeetrit, 16 555 kilomeetrit ja 16 661 kilomeetrit, vahendab Travel and Leisure.

Hiljuti teavitas ka United Airlines, et plaanib taasavada Los Angelese ja Singapuri vahelise liini, kus 14 000 kilomeetri läbimiseks kulub 18 tundi. Ka Singapore Airlinesil on plaanis taasavada 15 343 kilomeetri pikkune liin Singapuri ja New Yorgi vahel. Lennufirma lõpetas kahe linna vahel lendamise 2013. aastal, kuna suur kütusekulu muutis selle kahjumlikuks.

Joyce on veendunud, et nii Boeing kui ka Airbus saavad väljakutsega hakkama ning suudavad toota lennuki, mis oleks võimeline selliseid vahemaid läbima. Ta andis mõlemale tootjale aega kuni 2022. aastani, et lennukeid valmistada.

Pikkade lendude eeliseks peetakse asjaolu, et reisijate jaoks on see mugavam ning kaob ära probleemide tekke võimalus ümberistumistel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles