Mida teha, kui teed lennupiletit broneerides trükivea?

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pardakaart
Pardakaart Foto: Vida Press

Lennupiletit broneerides tuleks alati põhjalikult üle kontrollida kõik andmed, kuid vahel võib ikka juhtuda, et nimesse lipsab mõni apsakas sisse.

Kindlasti on see närvikõdi tuttav ka vastabiellunud paaridele, mil naine peab esimest korda kasutama piletiostul uut nime. Vanast harjumusest kipub vana nimi ikka esile kerkima ja nii ekslikult pilet ära ostetaksegi, vahendab Popsugar.

Kui pileti ja dokumendi nimi aga ei klapi, tekib lennujaamas kindlasti probleeme, mistõttu tuleks üritada see eksimus ka lahendada.

Helista lennufirmale ja küsi, kas tohid nime muuta

Oluline on probleemiga tegeleda kohe. Tavaliselt kehtib lennufirmadel nime muutmiseks eraldi tasu, kuid kui reageerid kiiresti, võid sellest pääseda.

Võta kaasa mitu dokumenti

Kui märkad eksimust alles liiga hilja, tasub lennujaama kaasa võtta mitu dokumenti. Seega võta lennujaama kaasa kõik ametlikud dokumendid, millel on nimi ja pilt. Kui lendad otse sihtkohta, võib see täiesti õnnestuda, sest ka turvakontrollis saadakse aru, et tegu on eksitusega. Kui ees ootab aga mitu lendu, oleks mõistlikum üritada nimi siiski ära vahetada, kas või lennujaamas lennufirma esindaja juures, et edasisi ebameeldivusi vältida.

Ära registreeri end internetis lennule

Kui oled end juba ära registreerinud, ei ole nime pardakaardil enam nii lihtne muuta. Sellises olukorras ei maksa mõelda aja säästmisele, vaid minna lennujaama varem, et saaks kellegagi lennufirmast rääkida ja asi ära lahendada.

Palu lennujaamatöötajal, et ta lisaks pardakaardile uue nime

Vana või valesti kirjutatud nimi jääb küll alles, kuid siis on seal kõrval ka õige, mille alusel saab juba lihtsamini lennukisse.

Jää rahulikuks ja selgita kõigile olukorda

Turvakontroll võib jääda nime erinevustele toppama ning üldiselt ei tohi nad sellisel juhul reisijaid läbi lasta. Kui aga olukorda rahulikult selgitada, võib loota, et lõpuks lastakse ka ekslikult vale nimega piletiga lennukisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles