Vene häkkerid on võtnud hotellid sihikule (1)

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels

Pea igas hotellis on võimalik nautida tasuta interneti hüve, kuid turvalisuseksperdid hoiatavad, et alati ei pruugi see olla kõige targem mõte. 

Avalikud internetivõrgud on alati ohtlikud ja nende kaudu on palju lihtsam arvutitesse sisse tungida. Reisides tuleks alati olla erakordselt hoolikas ja veenduda, et kõik tähtsad tehingud saaks korraldatud turvalistes võrkudes, vahendab Travel and Pulse.

«Reisijad peavad olema ohtudest teadlikud ja olema erakordselt tähelepanelikud, kui käiakse välismaal,» rääkisid FireEye võrguturvalisuslehe esindajad Ben Read ja Lindsay Smith. Nende sõnul on FireEye viimasel ajal kogunud järjest rohkem tõestust sellest, et Vene häkkeriterühmitus APT28 on võtnud sihikule hotellikülastajad ja seda just läbi turvamata internetivõrkude.

Rühmitus kasutab kõrgtehnoloogilisi lahendusi, et koguda kokku kasutajanimed ja salasõnad, isegi siis, kui inimene neid tegelikult füüsiliselt ei sisesta. «See on palju passiivsem meetod, kuidas inimeste andmeid koguda,» sõnas Read. «Võid lihtsalt istuda ja segada internetivõrgu liiklust.»

Kuigi esimesed ilmingud hotellivõrkudesse sisse häkkimisest tulid juba eelmise aasta lõpus, sõnasid FireEye esindajad, et selliste juhtumite arv on viimasel ajal Euroopas ja Lähis-Idas oluliselt kasvanud. Lisaks on näha, et hotellid, mis on sihikule võetud, pakuvad majutust keskmisest jõukamale inimesele.

 Siiski ei ole nad veel kindlad, kas rünnakud on toimunud kindlate inimeste vastu või luurasid häkkerid lihtsalt ringi ja vaatasid, mida neil leida õnnestub.

Kuna see ei ole aga esimene kord, kui üks rühmitus võtab sihikule hotellid, siis tasuks reisijatel avalike internetivõrkude kasutamisel olla erakordselt ettevaatlik. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles