Riik pildis: 15 kohta, mida Ameerika Ühendriikides kindlasti külastada

Kaarte park Foto: pexels.com
Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe reisiportaali «Riik pildis» artikliseeria toob lugejateni hulgaliselt põnevaid kaadreid maailma eri paigust.

Ellise saar, New York

Ellise saar
Ellise saar Foto: Vida Press

Ellise saar oli Ühendriikide kõige rahvarohkem immigratsioonikeskus aastatel 1892-1954. Saar oli väravaks Ameerikasse rohkem kui miljonile immigrandile. Tänaseks on seal ulatuslik muuseum, kus saavad muuhulgas infot oma eelkäijate kohta otsida ka immigrantide järeltulijad.

Suur kanjon, Arizona

Suur kanjon
Suur kanjon Foto: Vida Press

Suur kanjon on 445 kilomeetrit pikk ning ükskõik millisest punktist avanevad imeilusad vaated. Kui otsida veidi suuremat seiklust saab broneerida endale matka kanjoni sügavustesse. Igal juhul pakub loodusnähtus ainukordset elamust.

Yellowstone'i rahvuspark, Wyoming

Yellowstone
Yellowstone Foto: Vida Press

Maailma esimeses rahvuspargis on ohtralt vaatamisväärset. Sealt leiab ohtralt geisreid ja üle 200 kose, mistõttu jagub matkamist seal päevadeks. Rikkalik on ka pargi looma- ja linnuriik, kes end külastajatele ka alati ilmutavad.

Millenniumi Park, Illinois

Millenniumi park
Millenniumi park Foto: Vida Press

Chicago Millenniumi park on täis unikaalset arhitektuuri, disaini ja kunsti. Kuigi avastamisväärset on seal ohtralt, ei lähe ükski turist mööda pargi keskmes olevast hiiglaslikust peegeldavast skulptuurist «Uba.»

Disneyland, California

Disneyland
Disneyland Foto: Vida Press

Kuigi Disney parke leidub ka mujal maailmas, siis just siit sai see kõik alguse. Võiks ju arvata, et tegu on lastele suunatud lõbustuspargiga, kuid tegelikult leiab sealt küllaldaselt põnevat ka täiskasvanutele. Sellest hetkest, kui park 1955. aastal avati, on sinna tehtud mitmeid täiendusi, kuid kindlasti on seal alles veel ka klassikalised atraktsioonid ja kohtuda saab ka Miki Hiirega.

The National Mall, Washington DC

The National Mall
The National Mall Foto: Vida Press

Ühendriikide pealinnas on palju, mida vaadata ning hea paik, kust alustada on just The National Mall. Siin on koos kõik ikoonilised vaatamisväärsused alustades Washingtoni monumendist ja lõpetades Lincolni memoriaaliga.

Mesa Verde rahvuspark, Colorado

Mesa verde
Mesa verde Foto: Vida Press

Siit leiab eest Pueblo kultuuri varemed, kelle esindajad elasid selles piirkonnas aastatel 600-1300. Need kalju sees olevad eluasemed on ühed paremini säilinud omalaadsed terves riigis, mistõttu on need väärt ka eraldi väljasõitu.

Kuldse värava sild, California

Kuldse värava sild
Kuldse värava sild Foto: Vida Press

Kui mõelda San Franciscost tuleb esimesena meelde just Kulde värava punakas sild. Sealt saab lummavaid pilte, kui linna katab piirkonnale tüüpiline paks udu. Parimate vaadete nautimiseks tuleks üle silla kõndida või jalgrattaga sõita.

Kaarte rahvuspark, Utah

Kaarte park / Pexels.com
Kaarte park / Pexels.com Foto: pexels.com

Selles rahvuspargis on üle 2000 loodusliku kaare, mille järgi on park ka oma nime saanud. Lisaks kutsutakse seda ka punase kivi imedemaaks, kus külastajad saavad matkata, harrastada kaljuronimist, ratsutada või lihtsalt loodust nautida.

USS Arizona memoriaal, Hawaii

USS Arizona memoriaal
USS Arizona memoriaal Foto: Vida Press

See memoriaal avaldab austust meeskondadele, teenistujatele ja tsiviilisikutele, kes hukkusid Pearl Harbori rünnakus. Kõigepealt suunatakse turistid külastuskeskusesse, kust tuleb sõita väikese paadiga memoriaalini. Seal saab näha ka uppunud laeva jäänuseid ning lühikest dokumentaalfilmi selle päeva sündmustest.

Iseseisvusväljak, Pennsylvania

Iseseisvusväljak
Iseseisvusväljak Foto: Vida Press

Philadelphia linn on täis Ühendriikide ajalugu. Iseseisvusväljak on ideaalne paik, kus õppida selle riigi ülesehitamisest ja vaadata esemeid, mida seni on nähtud vaid ajalooraamatutes. Peamiseks vaatamisväärsuseks on kindlasti Liberty kell, mille küljel ilutseb suur mõra.

Rushmore'i mägi, South Dakota

Rushmore'i mägi
Rushmore'i mägi Foto: Vida Press

Kuigi see mägi ei jää ühegi tavapärase turistiteekonnale ette, siis on see siiski väärt külastamist. Hiiglaslikud, kuid siiski detailirohked presidentide näod kivisse raiutuna mõjuvad eriti suursugusena. Külastajaid tervitavad seal George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt ja Abraham Lincoln.

Las Vegase peatänav, Nevada

Las Vegase peatänav
Las Vegase peatänav Foto: Vida Press

Isegi kui kasiinod vähimatki huvi ei paku on see üks põnev paik mida külastada. Kirev elu, mis ei lakka ühekski hetkeks on omaette vaatamisväärsuseks. Lisaks saab niisama ringi jalutada ka kasiinodes, kus kaotatakse ja võidetakse hetkega tuhandeid dollareid. Seinadelt ei leia aga ühtegi kella ega akent, et tõusev päike kliente minema ei ajaks.

Mendenhalli liustik, Alaska

Mendenhalli liustik
Mendenhalli liustik Foto: Vida Press

Alaska on tuntud oma imekauni looduse poolest, kuid Mendenhalli jääkoopad teevad ka kogu ülejäänule silmad ette. Siiski ei pääse sinna igaüks ligi, sest selleks tuleb kõigepealt teha väike matk süstaga ning seejärel ronida üles mööda jääseina.

Valge liiva rahvusmonument, New Mexico

Valge liiva rahvuspark
Valge liiva rahvuspark Foto: Vida Press

Kindlasti on tegu ühe unikaalseima kohaga terves riigis. Siit leiab eest kõige puhtama valge liiva, kus saab rahus jalutada ja kõrbemaastikuga tutvust teha.

Vaata ka teisi Riik pildis lugusid, kus leiad ülevaated paljudest teistest põnevatest paikadest, siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles