Ryanair vähendab pagasitasu ja tõstab kaalupiiri

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanair
Ryanair Foto: Vida Press

Ryanair käivitas mõni aeg tagasi «alati paremaks» programmi, mille käigus on otsustatud langetada registreeritava pagasi hinda ning tõsta kohvri raskuse piirmäära.

Seni võis Ryanairi pardale võtta kaks käsipagasit, mistõttu üritasid paljud reisijad vältida nii pagasitasu. Uue sammuga proovivad Ryanairi esindajad kaotada segaduse, mis pardale minekuga tekkis, kui kõik reisijad üritasid ära mahutada kaht suurt kotti.

Lisaks ei jätkunud käsipagasile ka riiuliruumi, mis tekitas veelgi suurema segaduse ja lendude väljumised hakkasid hilinema.

Alates 1. novembrist kehtivad Ryanairil uued pagasinõuded:

  • Registreeritava pagasi kaalupiir tõuseb 15 kilogrammilt 20 kilogrammini.
  • Registreeritava pagasi tasu langeb 35 eurolt 25 euroni.
  • Eelisjärjekorras kliendid saavad pardale võtta kaks käsipagasiühikut (nende hulgas on ka endale eelisjärjekorra soetanud kliendid, Plus, Flexi Plus ja Family Plus piletite omanikud).
  • Kõik ülejäänud kliendid võivad pardale tuua ühe väikese käsipagasi ja suurem käsipagas tuleb lennukile minnes tasuta ära anda.

Imikutega reisijad võivad endiselt pardale võtta ka väikese, kuni viiekilogrammise koti, mis on mõeldud beebitarvikutele. Ühtlasi tasuks meeles pidada, et pagasitasu selline hind kehtib vaid siis, kui pagas lisatakse kohe, broneeringu tegemise hetkel. Hilisem registreeritava pagasi lisamine maksab 40 eurot.

Kui muutus jõustub, kehtib see kõikidele lendudele, ka nendele, millele on pilet ostetud enne 1. novembrit. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles