Märatsevale lennureisijale määrati ligi 90 000 eurot trahvi

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hawaiian Airlinesi lennuk Hawaii kohal.
Hawaiian Airlinesi lennuk Hawaii kohal. Foto: Chad Slattery / AP / Scanpix

Esmaspäeval määras föderaalkohtunik Hawaiian Airlinesi kasuks reisijale 97 817 dollari (81 803 eurot) suuruse trahvi. Nimelt oli möödunud aasta novembris just selle reisija süü see, et lennuk, mis pidi suunduma New Yorki, oli sunnitud Honolulusse tagasi pöörduma.

Reisija nimega James August hakkas lennusaatjaid oma käitumisega segama juba siis, kui lennuk alles ruleerimisrajal ootas. Väidetavalt ähvardas ta töötajaid, teisi reisijaid, oma tüdruksõpra ja lapsi ka õhkutõusu ajal. August oli lennukisse jõudes purjus, ta oli võtnud kaasa alkoholi ning püüdis seda juurde tellida. August väidab, et ei mäleta intsidenti, kuid ei ole ka juhtunut eitanud. Mees arreteeriti, kui lennuk Honolulusse tagasi jõudis.

Summa, mille August peab maksma, kalkuleeriti täpselt – just nii palju läks lennuki ümber pööramine maksma. Selles sisaldub kütus, lennujaamatöötajate töötasu, maandumistasu ning toitlustus, samuti kulud, mida Hawaiian Airlines pidi tegema teiste reisijate nurjunud lennu heastamiseks. Selles aga ei kajastu tasuta toidutšekid, mida jagati uut lendu ootavatele reisijatele, mis maksid umbes 40 000 eurot.

Juhtum pole ainus omalaadne. Purjus reisijad põhjustavad lennufirmadele aina enam ebameeldivusi ja näiteks Ryanair on palunud Suurbritannia lennujaamadel piirata reisijatele serveeritavat alkoholi vaid kahe joogini, kirjutab Conde Nast Traveler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles