Õuduste lennuks Londonist Ateenasse kulus 33 tundi ja neli lennukit

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
British Airways
British Airways Foto: Vida Press

67-aastane turist vandus, et ei astu enam kunagi British Airwaysi pardale, sest tema lühikesest otselennust kujunes tõeline kadalipp.

Geoff Lye'i päevane lend Londonist Ateenasse tühistati, sest lennukil avastati tehniline rike. Uue lennuki leidmiseks kulus aga neli tundi ning selleks ajaks ei tohtinud sama meeskond enam lennata, sest nende lubatud töötunnid olid otsas, vahendab Telegraph.

Kuna meeskond enam lennata ei tohtinud, siis jäeti ka juba lubatud lend ära. Lõpuks maksti reisijatele kinni nende öö Londoni hotellis, et nad saaksid järgmine hommik taas lennujaama tulla ja oma teekonda alustada.

Järgmisel päeval õnnestuski reisiseltskonnal õhku tõusta, kuid mõni hetk pärast õhkutõusu oli kuulda mitut tugevat kõmakat ja mootor süttis põlema. «Ma olen ateist, aga ma hakkasin palvetama,» sõnas Lye. «Meie südamed põksusid. Minu selja taga istuvad reisijad nägid, kuidas mootorist lahvatas leeke.»

Piloot lülitas mootori välja ja naasis Heathrow lennujaama. «Me maandusime turvaliselt. Sel hetkel oli meil lihtsalt hea meel, et olime elus,» sõnas Lye.

Sama päeva õhtuks leiti aga uus lennuk, mis lõpuks reisijad sihtkohta toimetas. Sinna jõuti siis aga juba peaaegu kaks päeva hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles