Reisifirma pakub turistidele võimalust töötada Põhja-Korea riisipõldudel

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riisipõld
Riisipõld Foto: Vida Press

Põhja-Korea on viimastel nädalatel teinud hirmutavaid samme, mis peaksid turistid diktaatorlikust riigist eemale peletama, kuid selle asemel tekib reisisellidele aina uusi võimalusi.

Hiinas tegutsev reisifirma Young Pioneer Tours on Põhja-Korea valitsuse toel kokku pannud kuuepäevalise turismiprogrammi, kus reisijad saavad abistada töölisi riisipõllul. Töö on vabatahtlik ning palka selle eest ei maksta, vahendab Telegraph.

Selle asemel tuleb turistil endal hoopis välja käia peaaegu 2000 eurot, et saada see ainulaadne võimalus. Muu hulgas tuleb vabatahtlikel talunikke aidata ja käsitsi riisi istuda ning täita teisi «veidraid ülesandeid».

«Me oleme loonud selle programmi, et pakkuda riiki eksklusiivset vaadet, me mitte ainult ei tööta kõvasti, vaid ka pidutseme kõvasti, päeva lõppedes sööme ja joome koos kohalike farmerite ja sõpradega,» seisab reisifirma kodulehel.

Ühtlasi väidab ettevõte, et reiside korraldamisest saadud tulu eest ostetakse talupidajatele kütusetalonge, et nad saaksid traktorite ja generaatoritega edasi töötada.

Young Pioneer Tours on ühtlasi seesama reisifirma, kes saatis 2016. aastal Põhja-Koreasse Ühendriikide tudengi Otto Warmbieri. Noormees arreteeriti, sest ta üritas hotellist varastada propagandaplakatit, ning ta mõisteti 15 aastaks sunnitööle. Üle aasta hiljem saadeti Warmbier tagasi Ühendriikidesse, kuid selleks hetkeks oli ta langenud koomasse, millest ta välja ei tulnudki. Warmbier suri 19. juunil ning lahkajatel ei ole õnnestunud seni veel tuvastada tema surma põhjust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles