Tudengitel kästi lennukile pääsemiseks rinnahoidja seljast heita

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Martin Lee/REX/ Vida Press

Kolm tudengit kaebasid El Al ja Arkia Airlines lennufirmad kohtusse, kuna neil kästi Belgradi lennujaamas lennukile pääsemiseks eemaldada rinnahoidja.

Kolm Heebrea Jeruusalemma ülikooli magistranti, kes on etnilised palestiinlased ja Iisraeli kodanikud peeti 2016. aasta oktoobrikuus Belgradi lennujaamas kinni, vahendas Airlive.net. Iisraeli lennufirmad El Al ja Arkia Airlines käskisid tüdrukutel Tel Avivi suunduvale lennukile pääsemiseks «turvakaalutlustel» rinnahoidja ära võtta.

Tüdrukud pidid turvatöötajate ees paljaks võtma kogu ülakeha, mis oli alandav ja šokeeriv. Neid otsiti läbi kaks tundi, mille jooksul üks tudengitest suurest üleelamisest minestas. Lisaks ei olnud läbiotsimine regulaarne nii-öelda läbikatsumine, vaid omandas kohati seksuaalse alatooni. Tüdrukud usuvad, et lennufirmad läksid üle piiri ning seetõttu kaebasid nad nüüd El Ali ja Arkia Airlinesi seksuaalse ahistamise ja etnilise tagakiusamise süüdistusega kohtusse.

Lennufirma El Ali vastulauses oli kirjas, et iga El Ali töötajat jälgitakse hoolikalt. Lisaks annab El Al oma parima, et hoida turvakontroll ja läbiotsimised sallivad ja kliente austavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles