Veider lugu! Öösiti on Eiffeli torni pildistamine keelatud (5)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiffeli torn öösel
Eiffeli torn öösel Foto: Alessandro Saffo/ Vida Press

Päeval võid Eiffeli tornist pilte teha palju hing ihkab, kuid kui päike loojub, võidakse sind torni pildistamise eest kohtusse kaevata.

Torni haldaja esindaja Société d’Exploitation de la Tour Eiffel sõnul on Eiffeli torni tuled kunstniku kätetöö ning kaitstud seega autoriõigusega, vahendab TheSun.

See tähendab nimelt seda, et kui teed Eiffeli tornist öösel pilti ning postitad selle siis sotsiaalmeediasse või veelgi hullem, müüd fotograafina oma fotot, rikud autoriõiguse seadust. Päevasel ajal, kui torni tuled ei põle ei tule pildistamisest ega foto jagamisest mingit tüli.

Kui soovid Eiffeli torni pildistada öösel, pead torni haldaja jaoks selleks luba küsima. Euroopa autoriõiguse seaduse kohaselt on autoriõigusega kaitstud tööde levitamine seadusevastane.

Kuigi seaduse kohaselt võidaks sind öise Eiffeli torni pildi  eest kohtusse kaevata, ei ole Prantsusmaa kohtupraktikas seda veel ette tulnud. Seega võid pääseda ilma karistuseta, kuid risk on sellegipoolest olemas.

Torni otsast vaate pildistamine on aga vaba nii päeval kui öösel.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles