Armastad Itaaliat? Selle linna meer maksab sulle sinna kolimise eest peale

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Itaalia linnakese Candela meer on tulnud geniaalsele mõttele, kuidas suurendada rahvaarvu - ta kavatseb inimestele peale maksta, et nendest Candela elanikud saaksid.

CNN kirjutab, et Nicola Gatta tahab väikese keskaegse Puglia piirkonna linnakese ellu äratada. Kui 1990ndatel elas seal rohkem kui 8000 inimest, siis tänaseks on elanikkond vähenenud 2700 residendini. Tema plaaniks on pakkuda igale inimesele, kes Candelasse kolib, kuni 2000 eurot «vaevatasu».

«Ma teen iga päev kirglikult selle nimel tööd, et Candela säraks taas oma iidses hiilguses,» ütleb Gatta. «1960ndatel kutsusid turistid seda kohta «väikeseks Napoliks».» Tänaseks on Napolit meenutav sära asendunud rahuliku roheluse ja metsakohinaga. Kümned kaunid majad seisavad tühjana ja ootavad pikisilmi elanikke.

Gatta plaan on järgmine: 800 eurot makstakse vallalisele inimesele, 1200 eurot paarile ja 1500-1800 eurot kolmeliikmelisele perele ning üle 2000 euro on ette nähtud peredele, kus on neli-viis inimest. Samuti ootavad uusi elanikke mitmed maksusoodustused. Samas aga peab sul olema endal olemas kindel töökoht - muidusööjaid siiski uuteks elanikeks ei oodata.

Praeguseks on juba kuus perekonda Põhja-Itaaliast kolinud ning veel viis on ootejärjekorras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles