Tallinna lennujaam jääb suurenenud reisijate hulgaga kohati jänni

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Priit Simson.

Reisibüroo Estravel juhtis täna oma klientide tähelepanu vajadusele hakata Tallinna lennujaama tavapärasest varem kohale tulema, sest seoses hüppeliselt suurenenud reisijate arvuga on viimasel ajal sagenenud juhtumid kui lennujaama turvakontroll võtab tavatult kaua aega.


Estraveli lennupiletite müügi direktori Mauri Saarendi sõnul näitab statistika, et aprillis kasvas Tallinna lennujaamas reisijate arv ainuüksi 68,6 protsenti ja ulatus juba 149 000 inimeseni.

«Viimastest nädalatest on meieni jõudnud mitmeid juhtumeid, kui oma arvates aegsasti lennujaama saabunud reisija on turvakontrolli järjekorra tõttu lennust maha jäänud. Seetõttu soovitame hetkel minna lennujaama kindlasti kaks tundi enne lennu väljumist.»

«Tallinna-suuruses lennujaamas on see päris pikk aeg ja loodetavasti korraldab lennujaam peagi oma töö suurenenud reisijate hulka arvestavalt ümber,» märkis Saarend.

ASi Tallinna Lennujaam juhatuse liige Erik Sakkov tõdes, et tänavu on lennujaama läbinud reisijate arv suurenenud 35,6 protsenti võrrelduna eelmise aasta sama ajaga.

Aprilli 68-protsendine kasv oli aga tingitud sellest, et eelmise aasta aprillis leidis aset Islandi vulkaanipurskest tingitud nn tuhakriis.

Sakkov märkis, et tulenevalt kasvanud reisijate mahust kavatseb lennujaam avada lähiajal veel ühe turvakontrolli liini. Nii et kui hetkel tegutseb neli turvakontrolli liini, siis varsti lisandub sellele veel üks liin. Samuti kavatseb lennujaam edaspidi kogu turvakontrolli ala täies mahus laiendada ning sinna veelgi liine lisada.

Samas pani lennujaama esindaja reisijatele südamele, et turvakontrolli võimalikult kiireks läbimiseks peavad inimesed täitma kõiki turvakontrolli reegleid.

Seega ei tasuks metallesemeid kandes jääda lootma, et ehk ei hakka turvavärav piiksuma – mõistlik on juba varem kõik metallesemed eemaldada. Samuti tuleb täita vedelike transportimisega seotud nõudeid.

«Lennujaam ju turvareegleid ei kehtesta – seda teeb Euroopa Parlament ja Euroopa Komisjon ning nende täitmist kontrollib kohalik lennuamet,» selgitas Sakkov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles