Kas tuntud majutusportaal on ikka ohutu? Väidetavalt mõrvati Airbnb rendikorteris klient

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbnb.
Airbnb. Foto: Vida Press

Austraalias Melbourne'is üüris mees Airbnb kaudu korteri, mille kolm elanikku ta mõrvasid.

Airbnb sõnul teevad nad politseiga koostööd ning toetavad tapetud mehe perekonda täielikult, vahendas The Guardian.

Eelmisel kolmapäeval maksis 36-aastane mees Brighton Eastis asuvas korteris ööbimise eest 30 austraalia dollarit (19,87 eurot). Toreda külastuskogemuse asemel korteri elanikud hoopis vägistasid ja mõrvasid ta.

Mõrvasüüdistuse saanud Craig Levy (36), Ryan Smart (37) ja Jason Colton (41) ei taotlenud reedel kohtus kautsjoni vastu vabastamist. Levy ja Smart said süüdistuse mõrvas ning Coltonit süüdistatakse nii mõrvas kui ka ohvri esemega vägistamises.

Ettevõtte sõnul ei ole Airbnb-s säärasel roimal, mis rikub kõiki reegleid, millele nende globaalne kogukond rajaneb, mitte mingit kohta. Samuti on Airbnb eemaldanud nimetatud korteri oma keskkonnast ning teeb muud moodi võimudega igakülgselt koostööd.

Ohvri sõprade sõnul oli tegemist lahke südamega armastusväärse inimesega.

Surma täpset põhjust pole veel kinnitatud, kuid vastavalt politsei varasematele kommentaaridele oli tegemist ohvri südame seiskumisega.

Kinnipeetud tuuakse uuesti kohtu ette 22. märtsil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles