Kõhedust tekitav galerii: mahajäetud lennukite surnuaed

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tais resideeriv fotograaf Dax Ward armastab pildile püüda mahajäetud paiku. Seekord on tema kaamerasilma ette jäänud Bangkokis asuv «lennukite surnuaed.»

Lennukid kuulusid lennufirmale Orient Thai Airlines, kuid läbikukkunud äriidee tõttu on nüüd mahajäetud MD-82 lennukid tühermaale jäänud, vahendas Lonely Planet.

Fotograaf Dax Ward pildistas lennukite surnuaia üles oma hiljutisel reisil Bangkoki. Wardi sõnul tõi lennukid tühermaale välisinvestor, kes plaanis lennukitest teha välibaari, kuid projekti läbikukkumisel jättis lennukid lihtsalt seisma.

Kuigi tühi maatükk on ülerahvastatud Bangkokis tegelikult üsna väärtuslik, ei plaani praegu keegi lennukeid liigutama hakata, lisas Ward. Mahajäetud lennukeid haldab kohalik naine, kes küsib lennukite vaatamise eest 300 bahti.

Lennukite registreerimisnumbrid on üle värvitud, mistõttu ei ole võimalik öelda, millal õhumasinad töö lõpetasid. Samuti on lennukite sisemus enamjaolt välja kistud. Lennukite ümbruses on ka hapnikumaskid ja ohutuskaardid ning muu lennukikraam laiali.

Fotograafi sõnul on vaatamisväärsus väga kõhe, kuna ümberringi on maas laste mänguasjad ja muud isiklikud esemed, mistõttu tekib tunne, justkui oleks siin toimunud lennuõnnetus. Ta lisab, et Tai kultuuris usutakse tihti, et sellised mahajäetud kohad kummitavad, isegi kui tegelikult keegi neis paigus surma pole saanud.

Dax Wardi teiste mahajäetud paikade fotodega saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles