Milliseid paiku soovitab Sofi Oksanen Tallinnas külastada?

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sofi Oksanen
Sofi Oksanen Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS

Sofi Oksanen kirjutas hiljuti ilmunud Peep Ehasalu ja Jussi-Pekka Aukia kokku pandud raamatus «Polkuja ja Mansikkapaikkoja,» mis on tema arvates Tallinnas kindlasti külastamist väärt kohad. 

Maailmakuulus eesti juurtega kirjanik Sofi Oksanen kirjutab:

Nõukogude aja ehk minu lapsepõlve vaatamisväärsused olid tänapäevastest erinevad, kuid Toompea vaateplatvorm on olnud populaarne läbi aastakümnete. See on kohana kajastunud ka mitmes minu romaanis. Päris Tallinna sadama lähedal paiknev Eesti Meremuuseumi Lennusadam on praegu Eesti kõige populaarseim muuseum ja pole ka ime. See on ehitatud Esimese maailmasõja aegsetesse vesilennukite angaari, mis oli omal ajal haruldus kogu Euroopas.

Lennusadam
Lennusadam Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht/Scanpix

Lennusadama restoran on hea ja muuseumis on tegevust tervele perele. Koht vilksatab läbi ka minu romaanist «Kui tuvid kadusid.» Lennusadamast jalutuskäigu kaugusel on Patarei vangla, Peeter Esimese ajal merekindluseks ehitatud kompleks, mis töötas vanglana kõigi lähiajaloo okupatsioonide ajal.

Patarei vangla
Patarei vangla Foto: MIHKEL MARIPUU/PM/SCANPIX BALTICS

Patarei on terrori sümbol. Autentsemat ajaloolist vanglat annab otsida. Ehitis on üsnagi samas seisukorras nagu see jäi, kui vangla siit välja kolis. Vanglas filmiti film «Puhastus», ja põhjusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles