Tallinn taas esirinnas: parimad kohad Euroopas jõulumaagia kogemiseks

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna jõuluturg
Tallinna jõuluturg Foto: Liis Treimann / Postimees / Scanpix

Mitte igas riigis ei tähistata jõule nii suurejooneliselt ja traditsiooniliselt, kuid enamikes Euroopa riikides küll. Reisisait Travel Triangle on reastanud Euroopa parimad sihtkohad, kuhu minna otsima jõulumaagiat ning Tallinn on taas esirinnas.

Siin on nende kuuss soovitust, kuhu jõulupuhkuse ajal Euroopas reisida.

Vaid Tallinnas leiab tõelise jõulusära ning Eesti pealinna peetakse parimaks sihtkohaks, kuhu jõulude ajal suunduda. Vanalinn pakub tõelist talvevõlumaa elamust, üles tasub leida ka vabaõhumuuseum, jõuluturg, vanalinna uisuplats ja kirikud.

Vilniuse jõulupuu
Vilniuse jõulupuu Foto: Scanpix

Vilniust peetakse üheks kõige alahinnatumaks jõulusihtkohaks Euroopas, kuigi ka sealt leiab rõõmsaid pühadeturge ja palju tulesid, millega pimedat aega valgemaks teha.

Dubrovnik Horvaatias ootab jõulude ajal nautima hingematvalt kaunist vanalinna, nautima pühadesööki ja kuulama kohalikke jõululaule.

Genfis lööb jõulude puhul särama kogu Genfi järv, kuhu rajatakse jõuluturg. Eriti peaksid Šveitsi linna jõule nautima gurmaanid!

Stockholmi jõuluturg
Stockholmi jõuluturg Foto: Scanpix

Stockholm pakub võimaluse saada osa nii moodsast kui traditsioonilisest – koge imelisi jõuluturge vanalinnas, Skansenis, jõulupidustusi Drottningholmi lossis ja palju muud.

Praha jõuluturg
Praha jõuluturg Foto: Scanpix

Praha on samuti tõeline jõuluvõlumaa. Seal tegutsevad ühed vanimad jõuluturud, kõrvus heliseb Mozart, tänavad on lille löödud ning jõulutunne poeb seal kiirelt hinge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles