Jäime alla: mainekas väljaanne suunab jõulupuhkusele Tallinna asemel Riiga

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doma väljaku jõuluturg
Doma väljaku jõuluturg Foto: LETA / SCANPIX

Millises Euroopa linnas on kõige soodsam ja meeldivam jõuluturul sisseoste teha ning pühadeks valmistuda? Kuigi aastaid on erinevad väljaanded nimetanud selleks just Tallinna jõuluturgu, siis nüüd on meid esikohalt lükanud Riia.

Business Insider kirjutab, et sel aastal on parim jõulupuhkuse sihtkoht Riia. Asi pole mitte ainult ilus, vaid Post Office Travel Money võttis arvesse ka sihtkoha hindu. Võrdlusse võeti ka teised populaarsed Euroopa jõuluturud, mis asuvad näiteks Münchenis, Kopenhaagenis ja Budapestis, ning löödi kokku, palju läheb nädalavahetusereis neisse sihtkohtadesse maksma. Selle summa sisse arvestati lisaks lennupiletid Suurbritanniast sihtkohta, söögi- ja joogiraha, majutuse hind ning kulutused kingitustele.

Praha on küll üks odavaimaid sihtkohti, kuid samas napib sinna lende, mis tõstis kogukulutuste hinda. München ja Berliin on küll brittide ühed lemmiksihtkohad, kuid üsna kulukad. Tallinn jäi selles nimekirjas neljandale kohale.

Arvutuste jaoks loodi näidisostlemise nimekiri, kuhu reastati kuus «tüüpilist» jõulukingitust: Ralph Laureni särk, Clinique'i huulepulk, Mark Jacobsi parfüüm, Levis 501 teksad, iPad ja UGG'si saapad.

Selgus, et Riia on suisa 15 protsenti soodsam kui London. Riia uhkeldab koguni kolme jõuluturuga, mis asuvad Doma ja Livu väljakul ning Esplanade'i pargis.

Siin on Euroopa kümme parimat jõulupuhkuse sihtkohta, reastatud kulukuse alusel.

1. Riia (566 eurot)

2. München (589 eurot)

3. Lille, Prantsusmaa (597 eurot)

4. Tallinn (632 eurot)

5. Praha (644 eurot)

6. Budapest (686 eurot)

7. Kopenhaagen (777 eurot)

8. Berliin (782 eurot)

9. Viin (808 eurot)

10. Stockholm (958 eurot)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles