Isolatsiooni Balil jätkub: kuigi lennujaam jälle töötab, on paljud turistid endiselt saarel lõksus

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Agungi vulkaanile Karangasemist
Vaade Agungi vulkaanile Karangasemist Foto: ANTARA FOTO/REUTERS/Scanpix

Kuigi täna kell 15.00 kohaliku aja järgi avati Balis olev Denpasar lennujaam uuesti, ei saa lennuliikluse taastumisest veel rääkida.

Täna on endiselt 430 Denpasarist väljuma pidanud või sinna suunduvat lendu olnud kas tühistatud või ümber suunatud, vahendas Independent.

Foto: Kuvatõmmis Bali lennujaama väljumiste lehelt

Kohaliku ilmateate esindaja Bambang Hargiyono sõnul on tuuled hakanud puhuma põhjast kagu suunas, mis tähendab, et järgmise kolme päeva jooksul ei tohiks tuhapilved Denpasari lennujaama kohale enam jõuda ja lennukid saavad lennata.

Bebandemi küla majad on kaetud vulkaanilise tuhaga
Bebandemi küla majad on kaetud vulkaanilise tuhaga Foto: Nyoman Hendra/AP

Sellegipoolest ei ole lendude nii kiirelt ümberorganiseerimine kuigi lihtne ning enamik lennufirmasid ei ole endiselt Balile ja Balilt välja lendama hakanud.

Täna pärast lennujaama avamist ootavad paljud turistid endiselt oma lennu toimumist
Täna pärast lennujaama avamist ootavad paljud turistid endiselt oma lennu toimumist Foto: JOHANNES CHRISTO/REUTERS

Ühtede väheste seas plaanib täna mõned lennud teha Singapur Airlines. Homme aga kavatseb lennata Virgin Australia, kes plaanib teha neli lendu. Samas lisas Virgin Australia teatisesse, et kuna vulkaaniline tegevus ei ole ette ennustatav, võivad ka need lennud saada tühistatud.

Samuti on homseks plaaninud kuus lendu Jetstar, kes plaanib Balilt ära lennutada 3800 lõksu jäänud inimest. Nagu Virgin Australia, ei julge ka Jetstar siiski veel kindlalt lendude toimumist lubada.

Mõned Balile kinni jäänud turistid lahkusid saarelt juba enne lennujaama avamist praamiga, kuid kahtlemata polnud ka see kuigi mugav lahendus, kuna praegu on kõik saarelt välja viivad praamid, ja sinna suunduvad teed ja bussid rahvamassidest umbes.

Turistid seisavad Padangbai sadamas Karangasemis, et Balilt praamiga lahkuda
Turistid seisavad Padangbai sadamas Karangasemis, et Balilt praamiga lahkuda Foto: SONNY TUMBELAKA/AFP

Filipiinidelt pärit turist Sheryl David selgitas, et see on olnud tema ja temaga koos reisivate sõprade jaoks kahtlemata «unustamatu» kogemus, kuna Balilt ära saamisega on olnud vaeva palju. Samas kinnitas ta Reutersile, et ebameeldivad kogemused transpordiga ei ole varjutanud tema tundmusi saare vastu. «Jah, endiselt paradiis».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles