Ettevaatust! Boeing 787 lennukite mootorid on roostes ja ohtlikud

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boeing 787 lennuki mootor
Boeing 787 lennuki mootor Foto: Terry Mathews / Alamy/ Vida Press

Air New Zealandi sõnul on nad pidanud mitu Boeing 787 mootoriprobleemidega lennukit hooldusesse saatma. Sel nädalal pidi suisa kaks lennukit mootoririkke tõttu keset lendu lennujaama tagasi pöörduma.

Air New Zealand teatas, et mitmel Rolls Royce Trent 1000 mootoriga Boeing 787 lennukil on esinenud mootoririkkeid, mistõttu järgmistel nädalatel tühistatakse ja lükatakse edasi hulk lende, vahendas Airlive.net.

Air New Zealandi Aucklandist Tokyo ja Argentina poole suundunud lennukitel tekkisid probleemid kohe pärast õhkutõusu. Lennukid rappusid ning reisijad kuulsid «kahtlaseid helisid». Lennufirma sõnul vajavad nende 787 lennukid hooldust varem, kui eelnevalt soovitati.

Mootori probleemidest on teada andnud ka British Airways ja Virgin Atlantic, kes sarnaselt Air New Zealandiga plaanivad Boeing 787 lennukite hoolduses olemise ajal lende tühistada ja edasi lükata.

Kohalike lennufirmadega lennates ei pea eestlased aga muretsema. Nordica turundus- ja kommunikatsioonijuhi Toomas Uibo sõnul Nordical ohtlikuks osutunud mootoriga lennukeid pole. Samuti pole Boeing 787 lennukeid ka AirBalticul.

British Airwaysi teadaanne:

Nagu paljud teised lennufirmad üle maailma, korraldame ka meie detailse uuringu Boeing 787 lennukitel kasutatavate Rolls Royce Trent 1000 mootorite osas. Uuring on pigem ettevaatusabinõu ning osa lennukimootori tootja hooldusprogrammist.

Selleks, et saaksime mootoreid hoolikalt üle vaadata, peame tegema mõningaid muudatusi lennuplaanis ning pakume sellest mõjutatud reisijatele hüvitist või asenduslende.

Klientide ja lennumeeskonna turvalisus on alati meie esimene prioriteet ning me ei sõidaks iialgi lennukiga, mille turvalisuses me kindlad pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles