Miks reisivad turistid massiliselt selle vana filipiini naise juurde?

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ @dniel_vanegas

Ei, naine ei näe kuidagimoodi eriline välja ega ole ka mõni kuulus ravitseja.

Põhja-Filipiinidel väikeses eraldatud külas Buscalanis ei ole midagi eriliselt vaatamisväärset. Ometi tulevad siia nii tuhanded filipiinlased kui ka turistid, et endale kuulsalt Whang-od Oggaylt tätoveering saada, vahendas news.com.au. Usutakse, et naise vanus jääb 94–99 aasta vahele ning tema hüti juures seisab iga päev varahommikust alates järjekorras mitukümmend, nädalavahetusel isegi üle saja inimese, et endale kuulsa naise tätoveering saada.

Whang-od Oggay on Filipiinidel laialt tuntud kui üks vanimaid «mambabatoke» (tätoveerija) terves riigis. Ta on niivõrd tuntud, et ei turistid ega filipiinlased pea paljuks tema pärast ette võtta kümnetunnist reisi pealinnast Manilast.

Naise tööriistadeks on veega segatud süsi, peenike puutükk ja pomelo puu okkad ning ta kasutab vaid kohalikku eelmodernse aja tätoveerimise kunsti. Whang-od Oggay kliendid saavad valida mitme tätoveeringu disaini vahel, mis on kõik üleval tema väikeses hütis.

Üks tätoveering maksab 100–500 peesot (1,68–8,62 eurot) ning olenevalt disainist võtab tätoveering tavaliselt aega üks kuni kaks tundi.

 

Lucky me! Behind the scene of my one on one 15mins photoshoot with the legendary Apo Whang-Od. As a photographer for me this is the most challenging and unforgetable experience, not only because "she's apo whang od" .. from hk to kalinga, thats the most memorable experience so far for me, my effort to meet apo whang od is priceless! If i would given a chance again to come up from HK to Kalinga, i will grab the chance again and again and again! Thank you @grapes.tabarejo for the unending support, im just so lucky that your mind is open and your ready to sacrifice your time just to see me happy and to join me on this journey. Thank you for the videos, pictures that i can't do while i am in action. I do appreciate your effort.. ❤️❤️❤️ #ponytail #apowangod #kalingatattoo #buscalan #mambabatok #oggay #tinglayan #alfootography

A post shared by walk_by_sole_not_by_feet (@walk_by_sole_not_by_feet) on

Naise kuulsus on teinud head kogu Buscalani küla majandusele. Paljud külaelanikud töötavad lihtsalt turistidele teenäitajatena, kes juhatavad uustulnukaid vana naise hüti juurde. Samuti pakutakse ootavatele turistidele toitu ning need, kelleni järjekord ühe päevaga ei jõudnud, saavad öö veeta kohalikus hotellis, et järgmise päeva varahommikul jälle oma korda ootama tulla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles