Ryanairi piloodid plaanivad streikima hakata

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanair.
Ryanair. Foto: Paul Faith/AFP/Scanpix

Saksa pilootide ühing Vereinigung Cockpit teatas, et Saksamaal hakkavad suure tõenäosusega streikima Ryanairi pilootid, kes soovivad endale lennufirmalt paremaid töötingimusi.

Pilootide ühingud Portugalis ja Itaalias on juba kutsunu piloote üles Ryanairi vastu streikima ning nüüd on järg Saksamaa käes, vahendas The Local. Saksa pilootide ühing ei täpsustanud kuupäeva, mil streik aset leiab. Siiski teatas ühing, et jõulud jäävad streigist puutumata.

Streigi eesmärk on tõsta Ryanairi pilootide palka, millest lennufirma juba kaua keeldunud on. Saksa pilootide ühingu sõnul soovivad nad, et Ryanairi piloodid teeniksid vähemalt sama palju kui Iiri lennufirma konkurent Tuifly.

Pilootide ühing ütles Reutersile, et nad ei puhka enne, kui Ryanairiga on kokkulepe sõlmitud.

«Me soovime Ryanairiga kokkulepet. Me ei näe siin mingit muud võimalust,» sõnas piloodiühingu president Ilja Schulz.

Ryanair aga ei soostu ühinguga rääkima ning ütles, et suhtleb ainult töötajatega otse. Ryanairi sõnul pole nad oma saksa pilootidelt saanud streigi kohta mingit teavitust.

«Kui selline streik peaks aset leidma, siis tegeleb Ryanair sellega kohe. Aga me ei tegele ega tunnista Lufthansa pilootide ühingut Vereinigung Cockpit, hoolimata sellest kas streik leiab aset või mitte,» oli kirjas Ryanairi teavituses.

Vereinigung Cockpit võitles pikalt pilootide õiguste ees Lufthansas, mis lõpuks ka saavutati. Lufthansa streikide ajal anti streigist tavaliselt teada 24 tundi varem, mistõttu on põhjust arvata, et kui Ryanairi piloodid streikima hakkavad, kasutatakse sarnast meetodit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles