Mis juhtub sinu pagasiga, kui teed check-in'i, aga lennukile ei lähe?

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: david pearson / Alamy/ Vida Press

Londonist Bostonisse suundunud Norwegian Airi lennuki meeskond avastas alles õhus olles, et lennukis on ühe reisija pagas, kes ise lennukile ei jõudnudki.

Kohe kui omanikuta pagas avastati, võtsid piloodid suuna Iirimaale, et teha hädamaandumine, vahendas Travel and Leisure. 344 reisijaga pardal lennuk ei maandunud loomulikult selleks, et õnnetule reisijale tema pagas tagastada, vaid hoopis turvalisuskaalutlustel.

«Reisija, kellele pagas kuulus, ei olnud ise lennukis, mis on ka turvalisuse meetmete kasutuselevõtu põhjuseks,» oli kirjas lennufirma teates. Lennufirma vabandas reisijatele ebamugavuse tekitamise eest.

Seadus keelab lennufirmadel teadlikult ilma reisijata pagasit rahvusvaheliselt transportida. Nii lennukisse mineku ajal kui ka enne õhkutõusu kontrollitakse tavaliselt üle, et iga registreeritud pagasi omanik oleks lennukis. Kui pagasi omanikku pole, siis tõstetakse pagas lennukist enne teele asumist välja ning see jõuab lennujaama tagasi.

Kuna Norwegian Airi lennuk oli juba õhus, olid piloodid sunnitud tegema hädamaandumise.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles