Lennukite istmed on aastatega halvemaks muutunud

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: David Muscroft/REX/ Vida Press

Kui oled viimase kahekümne aasta jooksul olnud regulaarne lendaja, oled kindlasti märganud, et sinu ees olev istekoht tuleb sinu põlvedele järjest lähemale ja lähemale. Ei, sa pole kasvanud.

Lennufirmad on rohkemate inimeste mahutamiseks istmeid üksteisele järjest lähemale toonud, vahendas Business Insider. Iga istme ja selle taga oleva istme vahe on aastatega kahanenud tervelt 5-7 sentimeetrit.

Kui kommertslendude algusaegadel oli istmete vahel ruumi keskmiselt 81 sentimeetrit, siis praeguseks on tavaklassis reisijal jalgade jaoks ruumi vaid ligi 76 sentimeetrit.

Ja see pole veel kõik. Istme laius on samuti aastatega kahanenud. Lennufirmad on istmete laiust vähendanud umbes 5 sentimeetri võrra. Mõned lennufirmad täidavad lennuki Airbus A330 näiteks ülikitsaste 42.4 sentimeetri laiuste istmetega. Võrdluseks, äriklassi tool on keskmiselt 53,5 sentimeetrit lai.

Hiljuti viidi läbi uuring, kus võrreldi unekvaliteeti 43,18 ja 45,72 sentimeetri laiustel istmetel. Kaks kolmandikku katsealustest, kes magasid mõni sentimeeter suuremal toolil, väitsid oma une parema olevat. Samuti jäid nad kiiremini magama, kui kitsamal toolil olles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles