Salakaamera lindistus: luksushotellide koristaja peseb külaliste joogitasse WC-harjaga

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Salajase kaamera lindile on jäänud Hiina luksushotellide töötajad, kes pesevad WC-harjaga külastajate teetasse ning pärast seda küürivad sama harjaga ka vanni ja tualetipotti.

Hotelli koristaja praktikantideks maskeerunud ajakirjanikud filmisid ka seda, kuidas koristajad pesid vannitoa vaipa vannis ja kastsid käterätikuid WC potti, vahendas The Independent.

Seitsmeminutiline video on filmitud Loode-Hiinas Harbinis asuvas Kempinski hotellis, kus üks koristaja peseb tasse WC-harjaga ning teine töötaja lisab, et tasside steriliseerimise pärast muretseda pole vaja.

Kui maskeeritud ajakirjanik uuris koristajalt, kas ka teised töötajad teevad sama, vastas koristaja talle, et nii teevad kõik, kuid sellest lihtsalt ei räägita.

Kempinski hotellis ööbimine pole odav, ühe öö hinnad jäävad 359 ja 417 euro vahele.

Shangri-La hotellis nägi teine ajakirjanik, kuidas koristaja pesi teetasse, prügikasti ja WC-potti sama lapiga. Koristaja nentis, et hotell ei luba tal seda teha, kuid ta on liiga laisk, et reegleid järgida. Veel ütles ta ajakirjanikule, et seni kuni tema ülemus ei näe, on kõik korras.

Sheratoni hotelli koristaja oli ajakirjanikule öelnud, et kokku volditud käterätte ei pea vahetama. Samuti kasutas seegi koristaja üht harja nii WC-poti kui ka kraanikausi puhastamiseks.

Kõik hotellid avaldasid sügavat kahetsust, et nende hotellides midagi sellist toimub ning lubasid pärast video nägemist, et koristajate tegevusele hakatakse rohkem tähelepanu pöörama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles