Hulljulge eestlane sattus Bali vulkaanikraatri serval ekstreemsusi otsides politsei huviorbiiti

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agung vulkaan Balil
Agung vulkaan Balil Foto: DARREN WHITESIDE/REUTERS/Scanpix

Järvamaa mees Jaano Rässa otsustas Bali saarel rannas puhkamise asemel minna hoopis vulkaani juurde teravaid elamusi otsima. Pidevas vulkaanipurske ohus elaval Balil kõlgutas Rässa jalga vulkaanikraatri serval. Selle äärmiselt ohtliku ettevõtmisega sattus mees muidugi kohe ka politsei huviorbiiti ja kohalikku meediasse. 

Rässa sõnul läheb enamik inimesi Balile vette sulistama ja hästi aega veetma, aga see ei kehti klubi Keelutsoon liikmete kohta, mille juht ta ise on. «Me võtame tavaliselt riske üle keskmise,» lisas Rässa. 

Rässa otsustas minna otse kraatri servale, kuid sellest tulenenud sekeldustest politsei ja kohaliku meediaga nentis ta, et see polnud ehk päris õige tegu. «Võib-olla see ei olnud päris õige ja korrektne sinna üles minna. Saime mõningatest märkidest valesti aru, justnagu oleks võinud,» selgitas mees.

Kõigepealt ronis ta öösel läbi džungli mäkke, kus tuli ronida üle puude ja okste. Tund aega enne päikesetõusu istus mees aga juba kraatri ääres.

Ta kirjeldas, et laava ei pulbitsenud ning oli pealt maha jahtunud, kuid lennutegevus pani laava siiski liikuma.
«See laava oli üsna lähedal ja nagu need lennukid üle käisid, siis hakkas see laava liikuma. Siis tõusis suur aurupilv üles ja sellepeale kiirelt põgenesin selle päris kraatri serva pealt.» Rässa pani kiirelt oma asjad kokku ning lendas paraplaaniga vulkaani servalt kiirelt minema.

Vaata, mida mees täpsemalt teha üritas, videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles