Selgusid maailma kõige turvalisemad ja ebaturvalisemad lennufirmad (2)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

2017. aasta kuulutati just kõige turvalisemaks aastaks lennunduse ajaloos. Kuid millised lennufirmad on olnud kõige turvalisemad?

AirlineRatings.com on alates 2013. aastast jälginud 400 lennufirmat ning kokku pannud nimekirja kõige turvalisematest lennufirmadest, vahendas Lonely Planet.

Turvalisuse mõõtmisel vaadeldi erinevaid faktoreid, nagu näiteks lennukite vanust, toimunud õnnetusi ning kui tihti tehakse turvalisuse auditeid. AirlineRatings.com tõi välja 20 turvalisusega silma paistvat lennufirmat ning järjestas need tähestiku järjekorras:

Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, British Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, Etihad Airways, EVA Air, Finnair, Hawaiian Airlines, Japan Airlines, KLM, Lufthansa, Qantas, Royal Jordanian Airlines, Scandinavian Airline System, Singapore Airlines, Swiss, Virgin Atlantic ja Virgin Australia.

Kuigi lennufirmad ei ole esitatud turvalisuse järjekorras, on uuringus rõhutatud, et just Qantase lennufirmal olnud tegelikult parim tulemus turvalisuses. Qantas on olnud töös juba ligi 100 aastat ning lennufirmal pole olnud mitte ühtegi surmaga lõppenud õnnetust. Samuti on Qantas turvaseadmete innovaatilisuse esirinnas, näiteks on neil reaalajas mootorite jälgimine ning täpsusradarid mäetippudele lähenedes.

Raportis on välja toodud ka kõige turvalisemad odavlennufirmad, mis lisaks soodsatele hindadele pakuvad ka turvalisust.  Kümme turvalisimat odavlennufirmat on:

Aer Lingus, Flybe, Frontier, HK Express, Jetblue, Jetstar Australia, Thomas Cook, Virgin America, Vueling ja Westjet.

AirlineRatings.com toob välja ka kõige kehvema tulemuse saanud lennufirmad, milleks on Air Koryo, Bluewing Airlines, Buddha Air, Nepal Airlines, Tara Air, Trigana Air Service ja Yeti Airlines.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles