Tõsieluseriaali meeskond proovis isetehtud pommiga lennukile pääseda

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Telekanali CNBC meeskond proovis New Jerseys asuvas Newark Liberty lennujaamas lennukisse võltspommi tuua, kuid õnneks jäid nad siiski turvatöötajatele vahele.

CNBC üheksaliikmelise võttemeeskonna eksperiment ei läinud läbi ning nad arreteeriti Newark Liberty lennujaamas, vahendas Travel and Leisure.

Meeskonna pidas kinni TSA (Transpordi Turvalisuse Administratsioon), kes nalja ei mõistnud. TSA vaatepunktist oli tegemist grupi inimestega, kes proovisid salaja lennureisile pommilaadset eset smugeldada, väites ise, et töötavad koos televisioonis.

Ese, millel TSA andmetel «olid kõik isetehtud pommi tunnused,» oli pistetud käsipagasi sisse koos mootori, juhtmete ja PVC torudega, mis pani lennujaama turvatöötajad uskuma, et tegemist on just isetehtud pommiga.

TSA teates seisis, et osad meeskonnaliikmed proovisid võltspommi sisaldavat kotti lennujaama turvaväravatest läbi saada, samal ajal kui ülejäänud proovisid smugeldamist filmida. Meeskond väitis eeluurimisel, et viis oma katse läbi täiesti sihilikult.

Üheksa meeskonnaliiget on alates 19. jaanuarist vahi all ning neid kõiki ootab ees 8500 euro suurune trahv iga TSA turvalisuse reegli rikkumise kohta.

«Selline temp on hoolimatu, ohtlik, turvatöötajatele eelnevalt teadmatu ning täiesti tundetu terrorismiohu reaalsuse suhtes, millega peame igapäevaselt silmitsi seisma,» sõnas TSA turvalisuse juht Tom Carter.

«Ei ole mitte mingisugust vabandust sellisele teole, kus teadlikult korraldati midagi sellist, mis suure tõenäosusega oleks tekitanud paanika, mis oleks pööratud lihtsalt mingiks reality showks,» lisas Carter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles