Juss Haasma Tai rolleriõnnetusest selgus uus detail: avarii põhjustas kohalik kurikamees (2)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: imageBROKER/Manfred Bail/imago/imagebroker/Scanpix

Näitleja avaldas Facebooki grupis Paradiisisaar.ee uue detaili oma aasta tagasi Tais juhtunud rolleriõnnetusest, et inimesi hoiatada. 

Kuigi õnnetus leidis aset ligi aasta aega tagasi, mõtleb Haasma sellele endiselt.

«Ma tunnen, et ma pean sellest veel rääkima. Mul on tunne, et kui ma ei räägi, et selliseid asju võib juhtuda, siis inimestel polegi seda teadlikkust,» ütles Haasma Postimehele.

«Võib-olla ma oleks käitunud teistmoodi, kui sellisest kuriteoliigist oleksin varem teadlik olnud,» lisas ta. Selgus, et tegemist polnudki lihtsalt teelt välja sõitmisega, vaid Haasmat lõi keset sõitu tundmatu mees kaikaga.

Mis siis ikkagi juhtus? Haasma kirjutab Facebookis nii:

«Eelmise aasta 31. jaanuari öösel, löödi mulle sõidupealt kaikaga rolleri peegel näkku, mille tagajärel kaotasin juhitavuse ja paiskusin teelt välja. Haiglas tehti mulle operatsioon ja peaaegu viiskümmend õmblust.

Järgneva kahe kuu jooksul ei suutnud ma uskuda ega teadnud veel täpselt mis minuga juhtus. Mind valitses totaalne segadus ja kui olin rahunenud ja küsimustele vastused saanud, siis võitlesin järgneva viie kuu jooksul depressiooni, ärevushoogude ja ma ei tea millega veel. Ma ei taha sellist asja mitte kellelegi. Ma tahan, et teil kõigil oleks seal kõik hästi ja et te tuleksite tagasi ainult heade emotsioonidega.»

See mis tegelikult juhtus, meenus Haasmale šokiseisundi tõttu alles hiljem. Varasemalt on ta meedias kommenteerinud, et tõenäoliselt ehmatas millegi peale, kuid ei osanud siis veel pilti kokku viia, mis temaga ikkagi juhtus.

«Ma ei kuku niisama. Ja kuna laks otsmikule oli nii tugev, siis see 30–40 sekundit oli minu peast täielikult läinud. Kõik muu oli meeles, aga mis just sel hetkel juhtus, oli alguses pühitud. Ainus asi oli see, et mind kummitas mingi mälestus kohalikust meesterahvast. Ja kõik,» selgitab mees.

«Parempoolne peegel maanduski näos, mis tekitas killuhaavu. Pärast hoopi kaotasin kontrolli rolleri üle ja vajutasin esipidurit. See niitis masina kohe maha ja selle tagajärjel lendasin teelt välja,» kirjeldas Haasma kohutavat olukorda.

Tai pole enam see

Haasma on tegelikult endiselt Tai fänn. Ta lisab, et tahab ikka reisida ja on «päikesepoiss», kuid Tai pole tema jaoks enam see, mis varem.

«Olen käinud Tais kolm korda ja esimesel korral olid inimesed tõesti sõbralikud ja hoidvad ja tundsin, et olen seal oodatud. Ei olnud lihtsalt sellist võltsnaeratust, inimesed olidki päriselt soojad. Teist korda oli juba liiklust ja turiste oluliselt rohkem. Ja kolmas kord oli koht veelgi rohkem muutunud, ei olnud enam nii palju seda head energiat. Tundsin, et pidin raha teemal rohkem vaidlema ja kohati tundsin, et olin justkui pangaautomaat,» kirjeldab mees.

«Näiteks kadus mul raha nii haiglas äravõetud pükste taskust kui ka isegi hotelli check-out'is pressiti minult välja deposiit, tuues ettekäändeks absurdseid vabandusi. Näiteks öeldi hotellis, et olen parkettpõranda ära lihvinud, köögiosas potile mõlgi sisse teinud ja laelambi katki teinud. Selle nii-öelda tõestuseks näidati meile mingeid vanu fotosid nendest katkistest esemetest. Näiteks seda katkist lampi meie toas üldse polnudki,» kirjeldas Haasma.

Samas nendib mees, et kui esimesed kaks korda käis ta Tais kevadel, siis viimane kord, kui õnnetus juhtus, reisis ta seal kõrghooajal, jaanuari lõpus. «Seda oli tunda, et on väga-väga palju turiste. Ka maju ja liiklust ja kõike oli palju juurde tulnud,» lisas ta.

Pärast õnnetust ei ole ta rohkem Taisse sattunud, kuid loomulikult igatseb ta paljusid asju Tais taga.

«Minu lemmikrannad, lemmikrestoranid ja toredad kogemused perega on kõik seal. Loomulikult tulevad sellised mõtted peale, kui igatsen päikest,» sõnas Haasma, kuid lisas siiski, et praegu ta Taisse minna ei plaani.

Tai asemel mõtleb Haasma praegu hoopis teiste päikeseliste sihtkohtade, nagu Kanaari saarte või Sri Lanka peale. «Tahaks reisida küll, mulle väga meeldib päike. See meeldib meile kõigile,» sõnas mees.

Sama lugu on juhtunud ka teistel

Haasma sõnul on ta nüüd kuulnud kahest juhtumist, kui inimesi prooviti sõidu ajal lüüa. Samuti on ta kuulnud sõidu ajal röövimise katsetest.

«Mõtlesin alguses, et võib-olla see mees röövis minu taskust raha, aga pole ikka võimalik. Minu elupäästja Kristofer sõitis minust veidi eespool ning pööras kohe tagasi, kui oli märganud, et ma kadunud olen. See oli pime rahulik tee ja kedagi teist seal sel hetkel, kui ta tagasi tuli, enam polnud, ja minu jaoks oli see hetk selline unenäoline. Ma ei tea, mis ta tahtis või plaanis,» selgitas ta.

Kummaline on asja juures aga see, et just Haasma õnnetuspaigas on juhtunud selliseid asju veel. Nimelt läksid õnnetusejärgsel päeval mehe sõbrad õnnetuspaika, et roller kraavist ära tuua. Seal oli aga üks kohalik memmeke, kes ütles, et just selles kohas juhtuvadki kummalised õnnetused väga tihti.

Haasma lisab, et tegemist on rahuliku teega, kus ei saa kiirustada. Seal on isegi laternapost, mis pimedal ajal seda kurvi valgustab. 

Lõpetuseks soovib Haasma veel lisada, et on tegelikult väga õnnelik ja tänulik, et kõik niigi läks. Eesti arstid on kiitnud Tai arstide tööd ning mees on tõeliselt tänulik, et tal on võimalus näha oma lapsi ning elu ilust osa saada. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles