Lennusaatja peab modellile kuuma supi peale valamise eest maksma 82 985 eurot kahjutasu (2)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: RCOM HDJUIN/PantherMedia

Neli aastat tagasi kallas Asiana Airlinesi lennusaatja kogemata äriklassis istuvale modellile kuuma suppi peale. Pärast pikka kohtuteed määrati lennusaatjale karistuseks 82 985 euro suurune kahjutasu modellile.

Asiana Airlinesi lend oli teel Lõuna-Koreast Incheonist Pariisi, vahendas msn.com. Toidu serveerimise ajal kallas lennusaatja kogemata kuuma nuudlisupi sülle modellile, kelle perekonnanimi on Chang. Naine sai tugevaid teise ja kolmanda astme põletushaavu kõhule, reitele ja privaatsetele kehaosadele.

Modelli sõnul ei olnud lennukis piisavalt häid esmaabivahendeid, et põletust ravida. Salongipersonal tõi naisele vaid jääd, põletussalvi ja valuvaigisteid ning reisija pidi piinlema kuni Pariisi jõudmiseni.

Pärast õnnetust on nüüdseks endine modell pidanud käima mitmel nahasiirdamisoperatsioonil.

«Nahasiirdamisoperatsioonist on möödas juba aastaid, aga ma ei taastu sellest täielikult kunagi,» sõnas naine. Ta lisas, et põletusarmide tõttu on kannatada saanud ka tema suhe abikaasaga. Samuti võivad armid olla ohtlikud, kui ta peaks rasedaks jääma.

Lennufirma süüd ei tunnistanud, väites, et naine ise kukkus kogemata raamenisupi kandikule otsa. Samuti kinnitas lennufirma, et talle anti koheselt pardal olnud arsti juhendamisel arstiabi.

Aasta pärast õnnetust kaebas Chang lennufirma kohtusse, nõudes kaks miljonit Korea woni kahjutasu (1515 eurot)

Seouli maakonnakohus Koreas mõistis lennufirma süüdi ning nõuab Changi kasuks lennusaatja ja Asiana Airlinesi käest välja 109,6 miljonit Korea woni ehk 82 985 eurot.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles