Esimene lennujaam maailmas, kus saab hakata bitcoinides maksma

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Evgeny Biyatov/Sputnik/Scanpix

Austraalias asuv Brisbane lennujaam hakkab maksevaluutana aktsepteerima bitcoine ja veel teisigi krüptorahasid.

Krüptoraha saab kasutada lennujaama kohvikutest, suveniiripoodides, restoranides ja baarides, vahendas The Sun.

Krüptorahas maksmine saab võimalikuks tänu lennujaama koostööle TravelbyBit ettevõttega. TravelbyBiti tarkvara annab lennujaamale võimaluse makseid vastu võtta nii bitcoinides, kui ka teistes tuntumates krüptorahades nagu litecoin, etherium, dash ja steem.

«Paljud inimesed üle maailma on kogunud krüptorahadesse investeerides hulga raha ning paljud neist inimestest ka reisivad rahvusvaheliselt,» sõnas Brisbane lennujaama korporatiivjuht Roel Hellemons.

Seega on tema sõnul vaid loogiline, et nende lennujaama terminalides saab hakata kasutama digitaalset valuutat.

«Samuti oleme uhked, et meie lennujaam on esimene terves maailmas, mis on selle saavutuseni jõudnud,» lisas Hellemons.

Kuna krüptoraha kurss on muutlik ning tugevalt ebastabiilne, võib hindade esitamine krüptorahas parajaks katsumuseks osutuda. Kuna krüptoraha kurss võib üsna tugevalt kõikuda juba ka vaid minutite jooksul, oleks hindade korrektne esitamine võimalik vaid juhul, kui lennujaam hakkab kõiki krüptorahas maksmise hindamist reaalajas tegema.

Vaid juhul, kui lennujaam suudab kõik hinnad esitada reaalajas, võib kindel olla, et nii klient kui ka lennujaam ei jää rahast ilma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles