Statistikaamet: turistide arv on suurenenud

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Tallinna vanalinnas
Turistid Tallinna vanalinnas Foto: Nick Hannes/Reporters/

Statistikaameti andmetel kasvas mullu Eesti majutusettevõtetes peatunud turistide arv võrreldes 2016. aastaga seitse protsenti. Kusjuures suurenenud on nii sise- kui ka välisturistide arv.

Erinevates majutusettevõtetes peatus 2017. aastal 3,5 miljonit sise- ja välisturisti, mis oli seitse protsenti enam kui 2016. aastal, teatab Statistikaamet. 

2017. aastal kasutas majutusettevõtete teenuseid 1,39 miljonit siseturisti ja 2,15 miljonit välisturisti. Võrreldes üle-eelmise aastaga suurenes siseturistide arv üheksa protsenti ja välisturistide arv viis protsenti.

Enamik turiste tuleb Euroopa Liidu riikidest

Varasema aastaga võrreldes saabus Eestisse rohkem turiste enamikust Euroopa Liidu riikidest. Samuti tuli rohkem turiste Venemaalt ja Aasia riikidest.

Soome turiste, keda peatus majutusettevõtetes 42 protsenti välisturistide üldarvust, oli neli protsenti vähem.

Majutusettevõtete teenuseid kasutanud välisturistidest 72 protsenti tuli Eestisse puhkama, 21 protsenti oli tööreisil ning ülejäänutel oli Eesti külastamiseks muu põhjus. Eesti elanikest oli puhkusereisil 64 protsenti ja tööreisil 23 protsenti.

Detsembrikuu ülevaade

2017. aasta detsembris peatus majutusettevõtetes 270 000 sise- ja välisturisti, mis oli kuus protsenti rohkem kui 2016. aasta detsembris. Välisturiste oli nende seas 157 000, mis on samuti neli protsenti kõrgem varasemast.

Foto: Statistikaamet

73 protsenti välisturistidest saabus Euroopa Liidu riikidest, 17 protsenti Venemaalt ja kolm protsenti Aasia riikidest. Euroopa Liidu riikidest saabunud turistide arv jäi varasema aasta detsembri tasemele, Venemaalt saabus 15 protsenti ja Aasia riikidest kümme protsenti rohkem turiste.

124 000 turisti ehk 79 protsenti majutusteenuseid kasutanud välisturistidest peatus Tallinna majutusettevõtetes. Enamik (71 protsenti) välisturistidest oli puhkusereisil ja 22 protsenti tööreisil, ülejäänutel oli Eesti külastamiseks muu põhjus. Siseturiste peatus majutusettevõtetes 113 000 ehk üheksa protsenti rohkem kui 2016. aasta detsembris.

2017. aasta detsembris pakkus külastajatele teenust 966 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 20 000 tuba ja 45 000 voodikohta, millest oli täidetud vastavalt 41 protsenti ja 34 protsenti. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 37 eurot, mis jäi 2016. aasta detsembriga võrreldes samale tasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles